En ny reseblogg av Anna Ström Åhlén

Välkommen till en helt ny reseblogg: Travel on a Cloud!* Att resa är livet – och en stor del av mitt. Här får du följa med mig, i allt från planering till upplevelser. Ingen resa är för liten, ingen dröm är för stor.

Ofta reser jag till New York, något som ledde till bloggen New York – My Bite of the Big Apple. Här får jag utlopp för min stora kärlek till staden, och här delar jag med mig av tips och inspiration. Men jag reser ju så mycket mer! Det är ju som mycket annat som lockar – också.

Min första utlandsresa gick till Rumänien, ett land så annorlunda mot vårt. Sådan fattigdom men också sådan skönhet. Och en upplevelse likväl, inte minst för en tioåring. Redan då skrev jag ner mina minnen, ritade och berättade. En liten tummad ”bok” jag levde länge på. För resor är också inre böcker, som kapitel för kapitel berikar våra liv.

Jag vill betona att en resa inte behöver vara lång. En resa kan vara lika minnesvärd om den så går till grannstaden (i mitt fall Eskilstuna eller Stockholm). Det är ju upplevelserna som gör den och så vi fungerar: Ibland går det lika bra med smått som stort.

Jag brukar säga att resa är tre M: människor, miljö och mat. Ibland vill man bara umgås. Ibland vill man verkligen se något nytt. Men det kan räcka med en oväntad bekantskap eller en ny utsikt. Och maten? Den står, i mitt fall, alltid i fokus. Utan god mat blir resan bara halv …

När jag inte reser så jobbar jag som copywriter och kommunikatör, i mitt eget företag. Men jag har alltid resor i sinnet, vare sig de är på dröm- eller planeringsstadiet. Någonstans vill jag skriva av mig. Någonstans vill jag dela allt. Gärna med dig – om du också älskar att resa.

Så föddes den här bloggen. Min andra reseblogg, som inte bara riktar blicken mot New York utan hela världen.

Låt oss sväva iväg dit – let’s travel on a cloud!

Varmt välkommen,
Anna Ström Åhlén

PS. Travel on a Cloud finns också på Facebook. Välkommen dit!

***Edit 2018: Bloggen Travel on a Cloud finns numera här i stället: Other Bites of the World.***

Samtliga foton, om inget annat anges: Anna Ström Åhlén.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
8 years ago

Tack så mycket, Helene, och välkommen hit! Det är alltid lika roligt att hitta andra reseintresserade. Så härligt med olika typer av resor, så som du beskriver. Det är det optimala, tycker jag. Det låter fantastiskt med både New York och Miami med kryssning. Jag säger som jag brukar: "Enjoy!"

Helene holmberg
8 years ago

Roligt med en ny blogg. Ser fram emot att följa den. Älskar själv att resa. Bli några varje år.
Ibland med tjejgänget, en vännina och naturligtvis med min härliga familj. Nu står NY på tur. Sen blir det även en resa över nyår till Miami + en kryssning

Anna Ström Åhlén
8 years ago

Välkommen hit och tack så mycket! Vad trevligt att du läser mina bloggar och följer mig på Instagram. Så kul att du också älskar att resa. Tokyo låter mycket spännande! Vilken upplevelse för både dig och sonen. Roligt att du bor nästgårds. 🙂

Anonym
Anonym
8 years ago

Va kul med en ny reseblogg, jag har ju följt dig på NY- bloggen i några år och nu även på instagram. Jag var själv i USA förra veckan (5 dagar i Philadelphia och 2 dagar i New York). Jag älskar också att resa, och min nästa längre resa kommer att gå till Tokyo nästa höst. Min son har precis flyttat dit för att plugga i 1,5 år. Förresten så bor jag i din grannstad E-tuna, och du är så välkommen hit 🙂 Mvh B-M

Anna Ström Åhlén
8 years ago

Tack! Jag är så glad för er skull, att ni hittat ert paradis. 🙂 En sann guldkant på livet. Kram

Dubbelörn
8 years ago

Underbart! Vi har funnit våra 3 M i vårt älskade Languedoc. Och m:en uppfylls med råge 😍🇫🇷
Kram Elisabeth/Örne

Anna Ström Åhlén
8 years ago

Tack så mycket! Det värmer. 🙂

barabrittiskt
8 years ago

Snyggt!