Frågor och svar om sommaren 2020


Sommaren står i full skrud och vad tänker jag om det? Finns det några resplaner trots denna annorlunda tid? Välkommen till frågor och svar om sommaren 2020, TravelAnna Edition!

1. Hur är sommarkänslan i dag, på en skala?

Tack, den är 8 av 10! Vädret kunde verkligen vara bättre men  över hälften av sommaren är i alla fall kvar och jag har ju just gått på semester!

2. Vad är bäst med sommaren?

Grönskan och värmen! Varje år är det samma mirakel när allt slår ut. Men jag hatar att frysa. så jag ä-l-s-k-a-r den svenska sommaren när vädret inte är uselt. 😉

3. Vilka är dina semesterplaner?

I år är det hemester för hela slanten men inte bara hemma i Strängnäs utan med några utflykter inom landet. Vi bor bland annat i ett torp i Södermanland några dagar och vi besöker Höga kusten som är makens hemtrakter.

Örnsköldsvik. Foto: Tone Bjerkli.

4. Ska du resa utomlands?

Nej. Hur stor längtan än har varit så har jag/vi valt att ”gilla läget”. Det känns inte rätt att göra det på något sätt nu, både på grund av osäkerheten och den uteblivna fullt positiva upplevelsen. Munskydd och riskerad karantän eller plötsligt behov av sjukvård utomlands känns inte lockande. Så vi stannar i Sverige i sommar och det är verkligen inte fy skam, så mycket som vårt land har att bjuda på!

5. Bästa sommardrycken?

Iskallt vatten (obs, utan bubblor) är alltid den bästa törstsläckaren. Men jag tackar sällan nej till ett glas svalt rosé eller vitt vin. 🙂

6. Bästa sommarmaten?

Fräscha ”bowls”,  sallader, färskpotatis, lax och jordgubbar. I vår familj tillhör vi inte dem som plockar fram grillen så fort snön smälter men, visst, grillat är också gott!

7. Glass i stora lass eller ”pass”?

Nej, någon glassfantast är jag inte, så här blir svaret ”pass”. Jag tackar i och för sig inte nej om jag blir bjuden och visst smakar det (oftast) bra. Men glass är inget måste för mig.

Tårta däremot: mmmm! Gärna med vispad grädde och bär. Ja, människan är inte helt logisk eller hur? När jag var liten gillade jag vispgrädde så mycket att jag kunde dricka den direkt ur förpackningen …


8. Blir det något dopp och i så fall var?

Här har vi en riktig lyxlirare som inte gärna doppar sig om det inte är minst 24 grader i vattnet. Eller okej, tårna kan få ett dopp men om hela jag ska i, då ska det dessutom vara i havet eller i en sjö med klart vatten såsom Båven eller Viggaren.

9. Tre saker du INTE gillar med sommaren?

Getingar, fästingar och när vädret är uselt. Getingar är jag inte alls kompis med, då de tenderar att ge mig en totalsvullen arm eller fot, bara efter ett ynka sting. Fästingar bjuder jag helst inte heller in och jag blir inte glad när solen lyser med sin frånvaro. Visst, lite lätt sommarregn är alltid välkommet men inte ihållande perioder av iskyla och spöregn. Ni fattar.

10. Din senaste bild på Instagram?

Det senaste jag lade upp var inte en bild utan faktiskt ett litet filmklipp, från forsande dammen i Industrilandskapet i Norrköping. Ett mycket intressant besök som jag kommer att blogga om framöver!

11. Vad ser du mest fram emot just nu?

Jag ser fram emot att vara välförtjänt ledig fram till början av augusti. Visserligen fullständigt älskar jag mitt jobb men just nu behöver jag koppla av helt, vilket inte alltid är självklart för den som är egen företagare. För första gången som egen har jag faktiskt lagt in ett autosvar på mejlen om frånvaro. Men tror ni jag kan låta bli att kolla, haha? Ambitionen finns i alla fall!

12. Hur ser du på sociala medier under sommaren?

Som de flesta skrollar jag igenom mina kanaler dagligen, och publicerar bilder och rapporter då och då. Men här finns inga måsten. Inga krav på att det ska ske varje dag eller ens med någon viss frekvens.

Bloggen då? Jo, här kommer det säkert att hända lite mer än annars, då jag ju är ledig från mitt ordinarie jobb. Äntligen blir det lite mer tid över för skrivande när andan faller på. Jag har ju faktiskt massor att berätta: både om saker jag gör i sommar och resor jag tidigare gjort.

13. Till sist: När åker du till New York igen?

Åh, om jag det visste … Staden har precis börjat öppna upp nu, under den så kallade fas 2. Mer om det på New York-bloggen inom kort! Staden är sig förstås inte lik än och det kommer att dröja innan den är det. Jag avvaktar och hoppas på en resa till nästa vår. Förhoppningsvis när magnolior och körsbärsträd står i full blom, och när det åter är möjligt att äta och gå var man vill utan munskydd. Tills vidare tänker jag tillbaka på New York en sommardag när allt var som vanligt.

Jag ser också med glädje tillbaka på förra sommarens utflykt till Rockaway Beach och en extra minnesvärd kväll i takbaren på Cambria Hotel New York – Chelsea, när solen gick ner över världens bästa stad.

Ha det bäst och stay tuned!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ann Nennesson
3 years ago

Jag älskar glass & äter gärna tårta oxå, men det ska vara mycket grädde på och inte princess med marsipan på!!! Jag önskar just nu på att värmen kommer tbx🙏🙏🙏…..har bara 3v semester denna sommar & vår roadtrip i Sverige nyligen är nog den kallaste semestern ever vi varit på!!!🙈😂🙈Önskar dig & din familj en härlig o avkopplande semester vännen!!!💕Kramiiizz från Falkenberg!!!

TravelAnna
3 years ago
Reply to  Ann Nennesson

Kul att du också gillar gräddtårta! Jag gillar inte heller marsipan, blä. Äter inte prinsesstårta längre eftersom sån tårta innehåller gluten men förr gillade jag allt i den utom just marsipanen. 😉

Ja, åh, vad jag instämmer i längtan efter värmen 🙏 Det känns verkligen stundtals som höst ute. Jag håller tummarna för att ni ska få det skönare den tid som är kvar av semestern. Härliga upplevelser har ni bakom er i alla fall på er roadtrip! 🙂

Ha det fortsatt fint nu på hemmaplan och tack snälla för den fina hälsningen!

Kramar! <3

★ Orsakullan som blev mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv★

Det låter genom din text som du är tillfreds med sommaren 2020 och jag tror det är vad man ska försöka vara i detta läge vi befinner oss i. Tårta gillar jag med 😍. Jag besökte Höga kusten för några år sedan, helt magiskt vackert.

Emma, Sol som sol?
3 years ago

Vad skönt att semestern har börjat även om den inte bjuder på det bästa vädret just nu. Det mesta brukar ju lösa sig och de allra flesta lever på hoppet!

Om du blir stungen av en geting eller annat och får en megabula så kan det hjälpa med en antihistamintablett, det är ju en allergisk reaktion.

Ha en härlig sommar, försök att låta bli att kolla e-mailen!

TravelAnna
3 years ago

Tack så mycket! Ja, lite lugnare dagar med visst miljöombyte känns välkommet. Vi får hoppas att vädret skärper till sig! 🙂

Tack, jo, jag vet angående den allergiska reaktionen. Visst är det bra att sådant finns att tillgå!

Angående mejlen, så går min privata mejl till samma adress, så det blir svårt att låta bli helt, haha. Men å andra sidan behöver man ju faktiskt inte svara med vändande post (eller alls) om man har semester. Jag försöker dock hitta en balans.

Tack för omtanken och hoppas du själv också får en härlig sommar!

Lena i Wales
3 years ago

Trevligt med dessa frågor och svar.
Jag älskar glass, gärna i stora lass!
Sverige sommartid är fantastiskt. Önskar jag kunde åka dit, men så blir det inte i dessa konstiga tider. Att få bada i en sjö, längtar. Familjen, längtar. Vänner, längtar. Men det får bli vad det blir av denna sommar.
Ha det riktigt härligt!

TravelAnna
3 years ago
Reply to  Lena i Wales

Tack så mycket, Lena! Ja, ibland får man intervjua sig själv. 🙂 Kul att du älskar glass. Det verkar nästan vara lite antingen eller där, antingen gör man det eller inte. Visst är Sverige fantastiskt på sommaren. På det sättet är vi lyckligt lottade mitt i denna pandemis restriktioner. Förstår att du längtar efter bad i sjöar! Här har det tyvärr inte blivit mycket av det på grund av vädret. Har just tillbringat en vecka i ett torp och det har mer varit höstlikt än sommarlikt. Men miljöombyte är ju alltid värdefullt. Dessutom har vi gjort många fina utflykter! Ha… Read more »

Ditte
3 years ago

Vad roligt att läsa både frågorna och dina svar! Funderade också lite hur jag skulle svarat. En hel del liknande kunde jag konstatera. En lite annorlunda sommar blir det även för mig i år. Men jag är så tacksam över att jag bor här och har mycket fint nära mig. Kan dock inte undgå att tillstå att jag saknar mitt resejobb. Och för min del blir det tyvärr, med stort T ingen resa till Höga kusten i sommar. Kanske kan vi få till en privat resa men det är just nu osäkert. Stor kram och många tankar. Önskar dig fortsatt… Read more »