Fynda secondhand hos Monk Vintage i Williamsburg, New York

Är det inte typiskt, att de bästa butikerna plötsligt bara dyker upp? Helt oplanerat? Under min senaste New York-resa sprang jag på en sån. Då hittade jag Monk Vintage, en riktig guldgruva för secondhand.

På trappan hänger en färgstark kavaj, en udda blus och en mysig kofta. Detta i kombination med skylten ”Sale, 1 dollar” får mig självklart att stanna till. Här måste jag gå in!

Läckra prylar, kläder och skor på secondhand

Jag kliver in i secondhandbutiken Monk Vintage och blir helt hänförd. Så mycket saker och kläder; jag vet först inte ens vart jag ska titta. Men så tar jag mig tid och går och ett varv. Nej, inte bara ett utan flera.

Fantastiska fynd och udda presenter

Här frestar hattar från 20-talet eller 70-talet, udda smycken, spets och läder, klänningar och t-shirts med tryck. Kreativa dekorationer och skyltning ökar lockelsen ännu mer.

För att inte tala om skorna: glittriga, högklackade, lågklackade, färgstarka och festliga. De paraderar där på hyllor och ställ som godiset i Pippi Långstrumps gottebutik. Butiken där hon köpte hela lagret till Tommy, Annika och traktens barn.

Det är nästan så jag önskar att det skulle komma en Pippi, eller annan valfri person, med en kappsäck full med gullpengar. Så skulle de göra detsamma för mig! Jag vill nämligen ha allting. Jag vill frossa i sammet, spetsar, pärlor och skinn. Jag vill klä mig i varenda kombination som finns: vackert, vilt eller vågat, precis sådär som man bara kan göra i New York.

Nu behöver man dock inte vara rik för att fynda på Monk Vintage. Här finns stora fynd att göra även för den lilla plånboken. Själv är jag tyvärr lite för trött efter en lång dag i högsommarhetta, trots att det bara är april.

Jag har ju dessutom varit länge på takterrassen på Wythe Hotel och tiden har runnit iväg. Om jag har bråttom? Nej, egentligen inte. Det är ingen bra idé när man ska njuta av New York. Men jag ska resa hem dagen därpå, så packning väntar. Dessutom börjar hungern sätta in och jag smider lystna planer på Luke’s Lobster. Igen. Jag kan nämligen inte tänka mig något bättre sätt att avsluta den på, denna underbara vistelse i New York.

Men ett par inköp blir det: två armband som får följa mig hem. Jag får också en liten pratstund med den trevliga personalen bakom disken. De berättar entusiastiskt om att Monk Vintage även har en butik till i Brooklyn, på Driggs Avenue. Den får dock hamna på min att göra-lista till nästa gång. Tillbaka hit ska jag ju också såklart. Även om de inte är kvar, de där skorna som liksom ropade till mig. Det finns alltid fler.

Guide till att shoppa vintage i New York

Blev du sugen på att besöka Monk Vintage? Se kartan nedan. Läs också mer i tidigare inlägg om du vill ha tips på hur du ska använda dina fynd från secondhand och bäst shoppa vintage i New York.

Enjoy!

Samtliga foton: Anna Ström Åhlén.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Emma. Sol som sol?
5 years ago

Vilka skatter, egentligen! Himla läckert!

Hattar från 20-talet … åh …..

Emma. Sol som sol?
5 years ago

För några veckor sedan var vi med svärmor i Benalmádena marina. Där är det en kvinna som klär ut och sminkar människor (mest kvinnor men även män och barn) i 20-talsstil och sedan fotar och skriver ut med ett sepiafilter, så där så det ser gammalt ut. Svärmor gjorde detta, kostade 20 € och jag är sååååå avundsjuk. Så himla läckert! Kvinnan som gjorde detta, en ryska, är superduktig, vet precis hur hon ska få alla att se så där vackra ut!

Eva – People in the Street

Älskar vintagebutiker i New York. Har nog tänkt mig några besök på sådana när vi är där 🙂

Kram

Lena i Wales
5 years ago

Där skulle även jag kunna tänka mig att shoppa, är ju annars ingen stor shoppare. Jättekul grejer!