Planerade resor sommaren 2019

Nu är sommarens resor bokade för mig, TravelAnna. Det blir både en tur över Atlanten till favoriten New York (förvånad?) och en roadtrip i Spanien och Portugal.

Till min stora glädje har jag två spännande resor att se fram emot i sommar, varav en nog kan ses som flera resor i en. Häng med!

Nolita, New York.

New York mitt i sommaren

Min nedräkningsapp visar nu drygt en månad till New York. Jo, jag vet att jag var där senast i höstas. Men nu har jag möjlighet att återvända, dessutom i juli vilket är en ny erfarenhet för mig.

Riktig hetta lär jag få vara beredd på. Som bekant kan temperaturen sticka iväg rejält under sommaren i New York. Men ju varmare, desto mindre att bylsa på sig vilket i sin tur leder till lättare packning (och kanske lite utrymme för shopping, hehe).

Jag ser fram emot långa strövtåg genom New Yorks stadsdelar, svalkande båtturer, pitstops på mysiga caféer och, inte minst utforskande av bra restauranger och flera av stadens hemligheter. Jag har ju en del kvar att beta av på listan med 276 coola och ovanliga saker att göra i New York.

Bilbao.

 

Roadtrip i Spanien och Portugal

Lite senare i sommar är det dags för nästa resa, som går till Bilbao. Här ska vi njuta av staden ett par dagar innan det är dags att utforska Galicien och hälsa på vänner.

Spanien är ett land jag inte besökt lika ofta som länderna i östra delen av Medelhavet. Särskilt intressant blir det att uppleva Atlantkusten och inlandet, där både naturupplevelser och gastronomi står på agendan.

En fyr i Galicien.
Porto i Portugal.

Från Spanien tar vi hyrbil till Portugal, närmare bestämt till Porto. Det är landets näst största stad, vars historiska centrum togs upp på Unescos lista över världsarv år 1996. Staden var också europeisk kulturhuvudstad år 2001.

Här kryllar det av fotomotiv, såsom färgglada hus, smala gränder, folkliv och läcker arkitektur. Givetvis kommer jag att provsmaka portvin, som bara produceras just här, och utforska stadens utbud av mat.

Porto i Portugal.

Boende i Porto är inte bokat än men det löser sig. Sedan hoppas vi hinna med ett besök i Léon också, innan det är dags att ta flyget hem igen från Bilbao.

Ja, det blir mina sommarresor som också kommer att varvas med utflykter på hemmaplan. Att bara njuta där är inte att förakta och något jag längtar till, för så sant som det är sagt: ”borta bra men hemma bäst”.

Vad ska du göra i sommar?

PS. Vill du rösta på mig som Årets lokala inspiratör? Jag är nämligen nominerad till det i en bloggtävling hos Apollo. Här kan du rösta på min New York-blogg om du vill! Tack och bock i så fall. 🙂

 

Foto nr 1: Héctor J. Rivas
Foto nr 2: Anna Ström Åhlén
Foto nr 3: Jorge Fernández Salas Foto nr 4: roya ann miller
Foto nr 5: Héctor Martínez
Foto nr 6: Mahkeo
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Geddfish
4 years ago

Röstat och klart! 😀
Trevliga resor! Jag har varit i Galicien, eftersom jag pilgrimsvandrade från Sarria till Santiago de Compostela. Ligger mig varmt om hjärtat.
Jag reser också lite utomlands i sommar. Strax Pfalz i Sydtyskland, sedan Jylland i Danmark och sist Taizé i Frankrike.
Kram från Gerd

Jossus Travelpics
4 years ago

Porto har börjat locka mig, ska bli kul att se bilder därifrån. Jag har inga resplaner för i sommar, gör lite tvärtemot alla andra och tog semester före och efter sommaren. Så sommaren kommer väl ägnas åt att planera för höstens resa/resor.

Ditte
4 years ago

Vilken härlig sommar! Och N.Y. i juli är ju speciellt. Så roligt! Förstår att du glädjer dig.
Jätteroligt med en roadtrip i Spanien och Portugal. Finns mycket att se och upptäcka uppleva. Vi har i slitet av september början av oktober tänkt att per tåg ta oss från franska gränsen och längs hela Atlantkusten så långt det går, och med olika stopp under vägs- Känns bra att du nu banar lite mark för mig.
Stor kram!

Ama de casa
4 years ago

Röstat och klart 🙂

Vilka härliga resor du har framför dig! NY, såklart, men både norra delarna av Spanien och Porto är helt fantastiska ställen! I León skulle jag rekommendera att bo på Paradoret – det är nog det bästa och mäktigaste parador vi bott på hittills 🙂

Ann-Louise
4 years ago

Vilken härlig sommar du har framför dig! Porto är en stad som jag också är nyfiken på. Ska bli spännande att höra om dina resor sen!

Eva - People in the Street

Klart jag har röstat 🙂

Nyligen hemkommer från 10 dagar i Portugal kan jag säga att gamla stan i Porto är en av mina favoriter. Så mysiga gränder och, som du skriver, massor av fotomotiv!

New York, åh … Det blir nog ingen resa dit för mig i år. Tror jag … (men jag har ju haft fel förr, hahaha)

Kram