Gästbloggare Alexander Waltner: Tips på veganrestauranger i New York

Restaurang Double Zero i New York. Foto: Alexander Waltner.

Nyfiken på vegansk mat i New York? I dag gästbloggar Alexander Waltner, ”Swedish Nomad”, här på New York-bloggen. Han är ständigt på resande fot och besökte nyligen fyra veganrestauranger i New York. Enjoy!

Att vara vegan i New York är enkelt och det finns gott om restauranger som serverar 100 procent veganmat. Som icke-vegan tyckte jag att det var spännande och kul att prova på typiska rätter, fast utan kött.

Vegansk mat är hälsosam, miljövänlig och djurvänlig. Den enda nackdelen är att den kan vara dyr och svårare att hitta. Men inte i New York och det var heller inte dyrare än andra restauranger.

När jag var i New York hann jag med att testa fyra veganrestauranger som alla serverade riktigt välsmakande mat till bra priser. Servicen var det heller inget fel på och jag kan varmt rekommendera veganrestaurangerna nedan, oavsett om man är vegan eller inte.

Vi var tre personer som åt på varje ställe och alla smakade av varandras rätter. Vår lilla matjury består av mig, min flickvän och hennes syster som bor i New York.

Double Zero

På Double Zero i charmiga East Village serveras det vegansk pizza. En rätt som annars anses vara ganska onyttig har istället blivit motsatsen. Pizza är en klassisk rätt och visst var jag skeptisk till en början, men när maten kom blev jag glatt överraskad.

Vegansk ”White Pizza” på Double Zero. Foto: Alexander Waltner.

Vi beställde in tre olika pizzor och delade. Storleken på varje pizza var lagom och ingen gick ifrån restaurangen hungrig.

Dessa tre pizzor åt vi:

  • Farro-Fennel Sausage
  • Smoked Carrot
  • White Pizza

Vår lilla matjury var eniga om att White Pizza vann kampen om bästa veganpizza, strax därefter Smoked Carrot och Farro-Fennel Sausage. Det som gjorde White Pizza till vinnare var framför allt att den var otroligt fräsch med smaker som gick ihop väldigt bra. Farro-Fennel smakade lite som en vanlig Mexicana och Smoked Carrot var ungefär som en fräsch variant av Capricciosa.

För att summera det hela ─ några av de godaste pizzorna jag någonsin har ätit (vilket säger en del, då skånska och italienska pizzor är i världsklass). Personalen var även mycket måna om sina gäster.

Adress: 65 2nd Ave.

Beyond Sushi

Alla tre gillar sushi, särskilt jag och min flickvän efter vår resa till Japan tidigare i år. Därför var det extra kul att prova på vegansk sushi och jämföra. Beyond Sushi finns på tre ställen i New York där man serverar 100 procent plantbaserad sushi.

Vegansk sushi på Beyond Sushi. Foto: Alexander Waltner.

Vi testade 5 olika sushivarianter:

  • Sunny Side
  • La Fiesta
  • Chic Pea
  • Spicy Mang
  • Mighty Mushroom

Beyond Sushi är en enklare restaurang som erbjuder take-away och ett par platser där man kan sitta ner och äta. Av dessa rätter var Sunny Side och Mighty Mushroom bäst. Alla sushivarianter var dock goda och som sushifantaster blev vi glatt överraskade.

Jag kan varmt rekommendera Beyond Sushi som lunchställe om du befinner dig i East Village. Även middag går bra ifall man beställer flera stycken. Det var billigt och man får 8 bitar för 6,89 dollar.

Adress: 229 E 14th St.

Bliss Cafe

I Brooklyn, mitt på Bedford Avenue, hittar man Bliss Cafe. En liten veganrestaurang med en svenska från Norrland i personalen. Detta visste vi dock inte när vi bestämde oss för att äta här, men det var en trevlig överraskning. Restaurangen är bohemisk, både med inredningen och själva atmosfären.

Vegansk ”kycklingwrap” på Bliss Cafe. Foto: Alexander Waltner.

Här testade vi två olika sorters burgare och en wrap: quionaburgare, rödbetor- och linsburgare samt ”kycklingwrap”, som förstås inte innehöll riktig kyckling. Bäst av allt var ”kycklingwrapen” och därefter rödbetor- och linsburgare och sist men inte minst quinoaburgare.

Samtliga tre rätter var goda, men det var särskilt ”kycklingwrapen” som stack ut. Konsistensen var precis som kött och det var svårt att känna skillnad. Detta var också den rätt som rekommenderades mest. Servicen var bra och vatten fylldes på i glasen när det tog slut.

Adress: 191 Bedford Ave.

V Spot Organic

Tacosbilar och restauranger som serverar tacos, burritos m.m. ser man överallt i New York. Men veganska tacos och burritos är inte något man stöter på varje dag. Därför var det extra spännande när vi bestämde oss för att äta på V Spot Organic.

V Spot Organic är en latinamerikansk veganrestaurang som serverar olika klassiska maträtter från latinamerikanska länder.

Vegansk burrito på V Spot Organic. Foto: Alexander Waltner.

Efter en snabb titt på menyn bestämde vi oss för en stor skål med ”Avocado fries” som tillbehör. Till det beställde vi en tallrik med quesadillas, en med tacos och en med burritos. Precis som på föregående restauranger delade vi rätterna sinsemellan.

Vår lilla matjury kom fram till att burritos vann kampen och strax därefter tacos och quesadillas.

Adress: 12 St Marks Place.

Den stora vinnaren bland veganrestaurangerna är Double Zero där man lyckats göra suveräna pizzor som håller lika hög klass som i Italien ─ med 100 procent plantbaserade ingredienser. Priserna var dock lite högre här och en pizza kostar mellan 15 och 20 dollar. I mitt tycke var det värt pengarna. Servicen var utmärkt och själva restaurangen var väldigt mysig.

Alexander Waltner aka Swedish Nomad.

Det här är  dagens gästbloggare

Namn: Alexander Waltner
Bor: I Stockholm, men är ständigt på resande fot.
Hemort: Helsingborg (i kära Skåneland).
Gör: Lite allt möjligt, men jag driver eget företag och bloggar om resor samt fotograferar och jobbar med sociala medier.
Motto: Har egentligen inget motto per se då livet ständigt förändras. Men, jag får väl säga ”everyday is an adventure” som innebär att man ska uppskatta varje dag och leva till fullo.
Bloggwww.swedishnomad.com

Instagram: @swedishnomad
Twitter: @Swenomad

Tack så mycket för ditt gästinlägg och dina tips, Alexander! Jag blev väldigt sugen på att själv besöka dessa veganrestauranger nästa gång i New York. /Anna Ström Åhlén

PS. Har du som läsare fler tips på veganmat i New York? Berätta gärna!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack så mycket själv, Annika, för de positiva orden! Vad kul att tipsen kommer till nytta för din dotter. Jag blev själv väldigt sugen på att prova dessa ställen. Hoppas ni får göra detsamma! 🙂

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack, vad roligt att du tycke det! Samma här och jag blev ändå väldigt nyfiken och sugen. Ska också testa!

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Kul att höra, Ditte! Jag är ju inte heller inne på den linjen men blev väldigt nyfiken på dessa restauranger. Det är alltid roligt att pröva nya maträtter och är de dessutom både nyttiga och goda finns ingen anledning att tveka!

Annika
7 years ago

Tack för mycket bra info som vanligt Anna och min dotter Maria, som gärna äter veganmat, blev ännu gladare för infot 😀

Veiken
7 years ago

Mycket intressant! Veganmat brukar inte vara för mig, men ska helt klart testa någon gång! 🙂

Ditte
7 years ago

Vad roligt med dessa tips. Jag är inte vare sig vegan eller vegetarian men fint med så många bra tips. Och jag provargärna nya restauranger.
Tack för ett trevligt gästinlägg.-

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Kul att du tycker det! Jag blev också väldigt sugen, trots att jag inte är vegan.

Jeanette
7 years ago

Superbra tips!!