Sfoglia – fantastisk italiensk restaurang i New York

Sfoglia, ett italienskt värdshus på Upper East Side.
Foto: Anna Ström Åhlén.

Sugen på italiensk mat i New York? Då behöver du inte leta länge. Men för att hitta de riktiga pärlorna, kan det behövas lite tips och råd.
På Upper East Side ligger Sfoglia, en verklig pärla till italiensk restaurang. Prisklassen är i den övre skalan men lugn: du får valuta för pengarna. Inriktningen är ”renässansinspirerad” mat, tillagad av säsongens råvaror.


Ett bra tips är att äta lunch här. För middagar måste du boka bord i mycket god tid, då restaurangen är omåttligt populär. Även vid lunchtid kan det vara fullbokat men är du där vid öppningsdags (klockan 12.00) är det inga problem. Då får du kanske äta vid bardisken, en placering som fungerar alldeles utmärkt.

Sfoglia serverar vinet i vanliga dricksglas, på
äkta italienskt manér. Foto: Anna Ström Åhlén.

Välj gärna en trerätters lunchmeny, under rubriken Prix Fixe. Den erbjuder gudomliga smaker och en lång stunds njutning, då varje rätt serveras med paus emellan.

Mellan rätterna sippar du på dagens vin, serverat i dricksglas precis som vid Medelhavet. Passa på att också njuta av den mysigt dekorerade lokalen, med lantliga planscher, pampig takkrona och spacklade väggar.


Att studera klientelet på restaurangen är en annan trevlig sysselsättning. In stiger den ena mer välklädda gästen än den andra. Bli inte förvånad om självaste Woody Allen skulle dyka upp. Här talar vi om New Yorks mest attraktiva adresser, där filmnestorn själv har satt bo.

Antipasti: bibb lettuce, yogurt, chickpeas.

.

Primo: spaghetti, ramps, bottarga, egg yolk.

Dolci: formaggi, plum jam.

Sfoglia hittar du på Upper East Side, på 1402 Lexington Ave
(mellan 91st St & 92nd St).
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments