Little Cupcake Bakeshop i Nolita

Bra cupcakeställen i New York, det får vi aldrig nog av eller hur? Förra våren hittade jag en ny pärla i mysiga Nolita. Dessutom med cupcakes både för glutenintoleranta och veganer!

Redan utanför känner jag att det här är något speciellt. Skylten, fönstren och fasaden: allt andas genuin kvalitet. Det är svårt att förklara men det visar sig att jag har rätt.

Dröminredning med New York-känsla

När jag kliver in möts jag av rena inredningsdrömmen. Schackrutigt golv leder tankarna till 50-talet och de blottlagda tegelväggarna ger så mycket New York-känsla det bara går.

Glutenfria och veganska cupcakes

Så går jag fram till disken för att välja cupcakes och blir ännu gladare. Under gammaldags glaskupor och vid handskrivna skyltar finns nämligen cupcakes för alla. Både för glutenfria och för veganer!

Mitt val faller på en chokladcupcake, en saftig skapelse med frestande topping som är precis lika god som den ser ut. Tyvärr går jag in här först strax innan jag ska åka till flygplatsen, fast jag passerat otaliga gånger under mina tio dagar i New York. Så typiskt! Men det får helt enkelt bli återbesök.

Hållbart och lokalproducerat

Little Cupcake Bakeshop öppnade år 2005 och finns även i Brooklyn. Hela tiden har man satsat på fräscha, hållbara och lokalproducerade råvaror. Mjölken kommer till exempel bara från gräsbetande kor.

Snöa alltså inte bara in på Magnolia Bakery, bara för att Carrie i Sex and the City åt en cupcake därifrån i en filmsekvens på en halv minut! Själv anser jag att Little Cupcake Bakeshops cupcakes slår Magnolias med hästlängder. Inte alls lika sliskiga! En värdig konkurrent är också Erin McKenna’s Bakery som nog är ännu ett strå vassare. Även det ett café för alla som önskar laktosfritt, veganskt och glutenfritt.

Enjoy!

Foton: Anna Ström Åhlén.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
dianasdrömmar
5 years ago

Vilket ljuvligt ställe precis i min smak 🙂

Jeanette
5 years ago

Så bra att dom inkluderar veganer! Ibland kan det vara riktigt svårt att hitta något smaskigt som inte är en kaka torr som en skorpa 🙂

Ditte
4 years ago

Här hade jag gärna tittat in och testat en cupcake. Härlig miljö! Och jag känner igen Nolita och gatorna runt om. Undrar om jag kommer tillbaka till N.Y. igen. Å andra sidan så hänger jag med dig i text och bilder. Tacksam för det.

Christine - 29°
4 years ago

Mums vilket ställe! 🙂