Min höstlista 2017: 11 frågor och svar

Lite personliga frågor inför hösten, det florerar bland bloggare nu. TravelAnna hakar på med svar på 11 frågor. Enjoy!

Jag har redan tidigare skrivit om mina höstplaner här på bloggen. Men här kommer lite fler, även icke reserelaterade frågor. Mot intervjun med mig själv alltså. (Man får ju ta saken i egna händer när inte Vogue kommer på besök.)

#1 Vad lär du dig för nytt i höst?
Jag hoppas bli lite närmare kompis med min nya kompaktkamera, en Canon Powershot x9, Mark 2. Den ska faktiskt få vara en av mina resekamrater inom kort, dock utan eget säte på planet. Någon måtta får det vara.

#2 Vilken mat lagar du i höst?
Jag älskar indisk mat men det är maken expert på, så han får laga det. Själv lagar jag gärna en god gratäng eller soppa.

#3 Vad dricker du i höst?
Ett glas vin, helst vitt, eller champagne går alltid ner. Dagtid kaffe med mjölk. Varje morgon tar jag också en hälsoshot med ingefära, citron, honung, gurkmeja och svartpeppar. Brukar koka en liter åt gången som ska räcka i en vecka, men det är ju så gott så jag shottar flera gånger om dagen. (Hur lät nu det?) 😉

#4 Vad gör du en regnig höstdag?
Jag har aldrig några sysselsättningsproblem. Älskar att gå hemma och pyssla med allt från att läsa och skriva, till att se film eller sortera lådor (kan bli fast i timmar över gamla noveller jag skrivit). Sen bangar jag aldrig från min dagliga powerwalk, den blir av oavsett väder.

#5 Hur klär du dig i höst?
En typisk outfit för (Travel)Anna är keps eller hatt och mängder med olika sjalar (dock inte alla på en gång). Jag törs inte ens räkna alla sjalar som hänger i min garderob. Kan man vara scarfoholic?

#6 Hur ser din höstfrisyr ut?
Brukar inte satsa på särskilda höstfrisyrer, men senast jag var hos frissan och blev blondare sade hon att hon faktiskt valt en höstblond ton. Så, hurra, jag har en höstfrisyr!

#7 Vilken träningsform väljer du i höst?
Jag tränar på samma sätt året runt, sedan 2005: gym varannan eller var tredje dag och powerwalk varje dag, i ur och skur. Riktigt stolt över mig själv eftersom jag hatade gympa i skolan (förutom bowling som jag faktiskt tävlat i.)

#8 Vad läser du i höst?
Jag läser just nu en bok vid namn 1001 things to do in New York. Men på nattduksbordet ligger flera romaner, bland annat Alvernas liv.

#9 Vad ser du för filmer/serier i höst?
Jag missar sällan en film som utspelar sig i New York. Tv ser jag sällan på men följde faktiskt serierna Lita på mig och norska Gift vid första ögonkastet. Tycker det så mysigt att lyssna till norskan! Har du inte sett Skam, så se den. Det är en order.

#10 Vad inspirerar dig i höst?
Att besöka udda, dolda eller speciella platser lockar mig extra mycket nu. Inför nästa New York-resa har jag därför spanat in denna lista på 276 coola och annorlunda saker att göra i New York. Jag blir också så sugen på alla annorlunda upplevelser jag läser om hos Fantasy Dining, som nu senast ett besök på Bäveri Hills (älskar bara namnet),

#11 Vart reser du i höst?
Närmast blir det Göteborg andra helgen i oktober. I mitten av månaden lyfter planet mot mitt älskade New York. Yay! Sedan blir det en weekend senare i höst till en för mig ny stad: Warszawa. Där har många av mina resebloggarkollegor varit, så det lär inte bli några problem att hitta cityguider. Ser fram emot en mysig helg med god mat och boende på lyxhotell som är väldigt billigt där!

Har du gjort en höstlista? Berätta, så länkar jag.

Kika in hos de här bloggarna för fler höstlistor: Fantasy Dining, Resfredag, Come Fly With Me,
Lanclin – bloggen om livets äventyr, Oh darling, let’s be adventurers, Bara brittiskt

Foton: Anna Ström Åhlén. De översta bilderna från förra hösten i Strängnäs, den nedersta från en höstdag i New York (rena sommaren i oktober!).

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

15 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
FREEDOMtravel
6 years ago

Till slut, till sly blev det en höstlista 🙂 Nu valde jag en annan, men i alla fall: http://www.freedomtravel.se/2017/10/freedomtravels-hostlista

Anna Ström Åhlén
6 years ago

Tack. Jo, det är ju inte helt likt mig som alltid hatade gympa. 🙂 Men träningen är så etablerad i mitt liv nu att den är som att borsta tänderna. Det är inte alltid kul men ett måste. För mig funkade det bara att gå "all in" angående detta. Jag "måste" träna och mår SÅ bra av det, eftersom mitt stillasittande datorjobb närmast kräver träning.

Tack för Warszawatips! Jag ska absolut gå in på er sida Resa i världen och kolla andras tips också.

FREEDOMtravel
6 years ago

Jag är imponerad av att du lyckas träna sådär regelbundet! Vi är periodare… Nu har vi precis kommit igång igen, så det känns i alla fall bra! Kul att du ska till Warszawa! Där var vi förra året (på vintern): http://www.freedomtravel.se/2016/12/5-upplevelser-warszawa/

Anna Ström Åhlén
6 years ago

Tack så mycket, Linnea! Vad glad jag blir. Ser fram emot att läsa dina svar också. 🙂

Anna Ström Åhlén
6 years ago

Tack så mycket, vad kul att du gillade listan! (Synd att det strulade med kommentar från mobilen men så blir det ju ibland.) Om min man har några knep? Hihi, jag tror inte det. Det är nog "bara" vana och känsla, eftersom han har sina specialare. Ja, du inspirerar verkligen! Så kul att följa med dig på de olika annorlunda ställena eftersom du berättar så bra både i ord och bild. Ja, jag såg att Atlas Obscura finns för London också. Så spännande att ni ska dit! Ser fram emot dina rapporter därifrån. Ja, Polen och Warszawa blir något helt… Read more »

Anna Ström Åhlén
6 years ago

Tack så mycket, Ditte! Kul att du uppskattade listan och innehållet. Ja, det är en del att se fram emot och det kan behövas när jag nu tittar ut genom mitt kontorsfönster (grått och regn).

Roligt att du också är sugen på Warszawa. Det blir mitt första riktiga besök i Polen, då jag bara rest igenom förut. Krakow har min äldste son varit i många gånger som konfirmationsledare. Har förstått att det är fint!

Ska hålla ögonen öppna efter en lista hos dig. Ligger lite efter med bloggläsandet igen.

Stor kram tillbaka!

Linnea
6 years ago

Så fin och inspirerande lista, ska bums kopiera frågorna och fylla på med mina egna svar! 🙂

Anna Ström Åhlén
6 years ago

Ja, jättekul! Haha, det tror jag med. 🙂

Anna Ström Åhlén
6 years ago

Tack, vad kul att du gillade listan. 🙂 Ja, synd att vi går lite om varandra när det gäller New York och Göteborg, men det blir fler tillfällen. Jo, i "Nevvan" finns ju ett antal saker kvar att göra … Om man nu skulle behöva en ursäkt för att åka tillbaka, haha. Det är ju dock fint att återvända till sina favoritställen också, där man numera känner sig riktigt hemma. Kul att du fick en bra känsla för Warszawa. Tror nog inte jag varit "ordentligt" i Polen någon gång, bara rest igenom/förbi, så detta ser jag fram emot. Sen skadar… Read more »

Anna Ström Åhlén
6 years ago

Tack, vad kul att du uppskattade listan. Får nog lägga in lite mer personligt; det går så mycket snabbare att skriva också när det inte behövs massa research. Plus att det är kul med sådana här listor, det tycker jag med. 😉

Härligt att Warszawa står på din önskelista också. Det finns ju så mycket på nära håll som det är lätt att skjuta upp eller förbise.
Radera

Jeanette
6 years ago

Vad roligt med en ny kamera! Tror den ska klara sig utan ett eget säte 😉

Fantasy Dining
6 years ago

Vad roligt att läsa din höstlista. Min förra kommentar från mobilen gick nog inte fram… Vad fantastiskt att ha en man som är bra på att laga indiskt, det som är så gott. Har han några hemliga knep? Tack för att jag får vara med att inspirera 🙂 Verkligen så roligt att få höra. Jag uppskattade verkligen Atlas Obcuras lista över ovanliga saker i NY. Nu har jag spanat in deras liknande lista över London eftersom det är dit vi reser nästa gång. Har hittat massa kul.Kul med Warzawa, där har jag inte varit ännu. Ska bli så trevligt att… Read more »

Ditte
6 years ago

Trevlig lista! Och roligt att läsa om hur din höst ser ut. Gott och blandat verkar det bli. Förstår att NY väntar på dig och du på den staden. Och jag nöjer mig med än så länge att hänga på dig dit via bloggen. Warzawa kan jag tänka mit till våren. Vi blev väldigtförtjusta i Krakow så jag tror även Warzawa kommer passa oss. Ska givetvis läsa dina tips.
Kanske blir det en höstlista för mig också. Tankarna är ju i gång och planerna också.
Stor kram!

Marina
6 years ago

Tack för den listan, alltid kul att se lite "personligt" 🙂 Warszawa är en av de många städer i Europa jag har kvar på min "vill-besöka-lista", så någon gång får det väl bli av…

Evy Knoph
6 years ago

Härlig lista! Synd vi inte kan få till en träff när du besöker Götet.. är nog när jag är i NYC :-)!Oj 1001 o 276 saker :-). Haha räcker kanske till nån mer resa.. Ska kolla lite ..men det känns som jag redan har en del planer.. Warszawa gav en bra feeling som även övriga städer hag besökt i Polen det senaste.. ta spårvagnen till Bakalarska-marknaden.. goaste Pornstar Martinin fanns på British Bulldog :-). Har tyckt maten varit överraskande bra i Polen, var man än ramlat in. Shoten låter fantadtiskt god..får se till att ta mig i kragen o göra… Read more »