Munira Bed & Breakfast – prisvärt designhotell i Rom

Vill du bo på ett läckert designhotell i Rom, till ett riktigt lågt pris? Då ska du ta en titt på Munira Bed & Breakfast i Trastevere.

Det ska sägas direkt – det här inlägget är helt och hållet min egen  rekommendation (sponsrade inlägg märks självklart alltid ut, enligt marknadsföringslagen.) Med det avklarat går vi direkt till tipset!

I mysiga Trastevere, på andra sidan Tibern, hittar du Munira Bed & Breakfast. Hit hittade jag genom att googla på ”sköna sängar”, något du som läsare vet att jag uppskattar på en resa. Här kan du annars läsa om mina erfarenheter av hotellsängar (skrattvarning utfärdas).

Säg hej till Alessandro, ägaren och tillika designern bakom hotellets läckra inredning! Här står han vid den unika väggdekorationen i frukostrummet. Den var det första jag och min kompis lade märke till, när vi trötta stapplade in på hotellet sent på ankomstdagen.

Hotellet ligger bara 6 minuters promenad från stationen Roma Trastevere, sin tur 15 minuter från Termini. Men när man har dåligt lokalsinne (host, host), är utan en bra karta och lite småtrött efter 12 timmars resande – då kan det bli fel. Vi frågade nämligen en boende om vägen och blev slussade i totalt fel riktning. Efter traskande i cirka 60 minuter i stället för 6 kom vi dock äntligen fram. På Munira rådde då viss förvirring, då tjejen som tog emot oss ännu inte var helt insatt i verksamheten. Men innan midnatt hade vi såväl nyckel som wifikod och kunde sussa sött efter en middag på hörnet.

Nästa dag startar betydligt bättre. Ägaren Alessandro (Alex) finns på plats och serverar oss en mycket god frukost, bestående av äggröra, bacon, cornetto och kaffe. Själv har jag med mig eget glutenfritt bröd som Alex ”hottar up” i stekpannan så det blir rostat.

Han berättar för oss att han är kock och hela tiden får vi frågor om ifall det är något mer som önskas till frukost. Vi passar på att önska ostar och juice, något som dock inte dyker upp förrän dagen före hemresan. Alex är nämligen inte på hotellet varje dag och en del av personalen kan inte engelska, så ha överseende med att frukosten kan variera lite.

Men det mesta går med Google Translate och ett leende! I frukostrummet finns dessutom alltid färsk frukt och vatten framställt. Viljan och serviceandan är alltså mycket god. Jag tror bara att alla rutiner inte kommit på plats än, nytt som hotellet är.

Så till rummen, som Alex visar oss under en rundtur. Det blir mycket ”åh” och ”wow”! Man vill ju bo i exakt varje rum, det ena ”drömmigare” än det andra.

Nedan ser du det romantiska rummet som lämpligen bokas för bröllopsresan. Jag blir så imponerad av alla små detaljer, från de omsorgsfullt arrangerade kuddarna till de små citaten på väggarna och den egenhändigt designade inredningen.

Alex berättar att han själv ritat och gjort de originella lamporna, som kan bestå av hönsnät, gamla ekablar eller filmkameror från 1920-talet! Konstverket i frukostrummet består för övrigt av isärplockade gamla klockor som han fyndat på loppmarknad och lött ihop. Jag vill ta allt med mig hem!

Alla rummen har speciella teman, varav ett är tiden (se översta bilden i inlägget). Här finns klockor i alla de former, men lugn – de tickar inte ikapp. Tiden står stilla på fridfulla Munira, medan Rom brusar på andra sidan Tibern.

Från balkongen (som vissa rum har) ser man för övrigt floden flyta fram omgärdad av grönska. Endast några spårvagnshållplatser bort finns också det gamla Trastevere, där jag senare samma dag ska äta den hyllade lunchen på Ombre Rosse.

Det marina rummet innehåller förstås också genomtänkta detaljer, som vackert nötta flöten. Hit kan du med fördel också ta med familjen. Ett av rummen har nämligen en bäddsoffa som rymmer två personer, utöver dubbelsängens två.

Adressen är Via Longetevere degli Artigiani 30, i Trastevere. Efter allt irrande i början har jag lärt mig den utantill. Så du: Skaffa en karta!

Men priset då? Jag och min kompis betalade cirka 5 000 kronor för ett rum med två sängar i fem nätter, inklusive frukost. Rummet har även eget kylskåp och ett eget lyxigt badrum. Tänk på att 3 euro per person och natt tillkommer i lokalt skattetillägg, vilket betalas på plats. Städning ingår inte exakt varje dag, men det saknade vi inte.

Boka Munira nästa gång! Du kommer inte att ångra dig.

Enjoy!

PS. Välkommen att följa mig även på Instagram för mer reseinspiration. Min New York-blogg hittar du här.

Samtliga foton: Anna Ström Åhlén.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
8 years ago

Ja, de var helt underbara allihop med många speciella detaljer. Vad kul att du gillade tipset! Jag tror du skulle trivas där. 🙂

Anna Ström Åhlén
8 years ago

Ja, de var minst sagt originella! Jag fick lust att bo i varje. 🙂

Eva - People in the Street

Vilka fantastiska rum! Tack för tipset! Det ska jag spara tills jag (någonsin) tar mig till Rom

www.marvelicious.blogg.se

Vilka roliga rum! 🙂

Anna Ström Åhlén
8 years ago

Tack, Lena! Vad kul att du gillade hotellet och stilen. Ja, det fanns massor med kreativa lösningar och detaljer. Inget rum var det andra likt. Ha en fortsatt skön helg, du med!

Anna Ström Åhlén
8 years ago

Tack så mycket! Vad kul att det var ett hotell som föll dig i smaken, likaså att även du gillar sköna sängar och personlig stil/design. Ha en fortsatt fin helg!

lenaiwales
8 years ago

Bra tips om jag någongång kommer dit.
Härliga inredningsdetaljer, gillar hönsnätslamporna. Övrigt mycket personlig och spännande stil.
Ha en fin Valborg!

biggeros
8 years ago

Det lät som ett hotell jag hade kunnat bo på. Säng är jätte viktigt om man bor på hotell ofta som jag gör. Vilken fin design och personliga rum gillar jag. Tack för tips och titt. Trevlig helg