New York på mitt kontor

När man inte kan komma till New York får New York komma till en själv. Som New York-nörd har jag förstås en rejäl dos av det stora äpplet på mitt kontor. Välkommen in i mitt kontorsrum med New York-tema!

Som egen företagare hyr jag ett rum i ett kontorshotell. Fast jag bor i ett jättehus är det skönt att komma iväg ”till jobbet” för att byta miljö och träffa kollegor (andra egenföretagare). Mitt kontor ligger i en ståtlig 100-årig byggnad på före detta P10-området här i Strängnäs. Från fönstret ser jag Mälaren och bakom kontoret ligger skogen. Bättre kan det inte bli! (Nåja, det skulle vara om jag hade en filial i New York då …)

Efter alla New York-resor och massa nörderi, är självklart kontoret fyllt av New York-prylar. Vi tar en titt!

Så har jag inrett mitt kontor med New York-tema

Det ska sägas direkt. Ingenting är särskilt planerat här, vad gäller inredningen! Jag har helt enkelt fyllt på med både New York-prylar och reklamnostalgi, under de tolv år jag huserat här.

Det största blickfånget i rummet är en tavla med Brooklyn Bridge. En tavla du säkert känner igen, om inte annat från Ikea. Det är nämligen tavlans oglamorösa härkomst. Egentligen borde jag ju förstora upp något eget New York-foto men det har inte blivit av. Hur som helst så duger det gott att se det gyllene skenet över min favoritstad från skrivbordet varje dag.

Kontorets soffa pryds av en pläd från Barnes & Noble. Dekoren med ord och citat är minst sagt passande för Falkblick-Anna (som TravelAnna också kallas).

Intill soffan står ett bord med en turistig termos från New York. Skulle jag köpa en sådan själv? Svar: Nej. Men gillar jag den ändå? Svar: Ja! Jag har nämligen fått den i present av mina kompisar när jag firade födelsedag i New York för några år sedan. De gav mig då lite halvt skämtsamma gåvor, just med tanke på hur nördig jag är. Och självklart passar denna termos klockrent på mitt kontor!

På bordet finns också ett skål i form av ett äpple. Ytterligare en födelsedagsgåva från någon som tänkt till! Här förvarar jag passande nog mina visitkort för New York-bloggen.

En lykta med silhuetter av byggnader pryder sin plats vid fönstret. Eller är det kanske en vas? Man kan använda den som både och. Ett ljus här i under mörka höstkvällar ger New York-feeling på kontoret. (Lyktan kommer från Åhléns.)

Diplom på väggen vittnar om ett par av de priser jag har fått för min New York-blogg. Just dessa är diplom för Best Travel Guide Blog och Bästa USA-blogg. Så tacksam och glad över dessa!

Självklart har jag en bakgrundsbild från New York på min dator också. Därmed kan jag exakt varje dag njuta av utsikten över Union Square en vårdag i New York.

På sidorna av dörren till rummet, finns ytterligare två tavlor med New York-motiv. Dessa följer inte den brunorange färgskalan i resten av rummet men vad gör det? Faller man pladask så gör man. Tavlorna är, håll i dig, från Lidl av alla ställen! De satt i en back med reaprylar för några år sen och betingade det högst överkomliga priset om cirka 40 kronor styck.

Skriva för hand vill man ju ibland, och självklart känns det extra roligt i anteckningsböcker med New York-motiv! Jag måste medge att förrådet här är något större än behovet. Det går ju helt enkelt inte att stå emot dessa frestande omslag! De flesta av böckerna är från museibutiken vid Tenement Museum på Lower East Side, alla New York-nördars drömbutik.

Slutligen har jag en stor världskarta (också en födelsedagsgåva) där tanken är att man ska skrapa de platser man varit på. Jag har ännu inte kommit mig för att skrapa, då jag tycker kartan är så fin som den är! Men en kul idé är det ju. Sedan funderar jag på om jag bara ska skrapa vid de få platser jag varit i i USA eller hela landet. Hm, får nog resa till USA lite mer först. Ja, en dag ska jag bara se mer än Las Vegas och New York!

Det var allt hälsar en (då) nyfriserad TravelAnna, via en vinterbild. Visserligen är jag nyfriserad i dag också men så där tjock tröja har jag inte direkt i dag. Ute är det solsken och varmt, och i morgon är det midsommar!

Ha en skön midsommar alla läsare! Läs gärna om när jag bestämde mig för att fira svensk midsommar i New York eller om förra årets midsommar på en av Sveriges vackraste platser.

Enjoy!

PS. Berätta gärna hur du själv har New York-pimpat kontoret eller hemmet! Jag är nyfiken. Vill du visa bilder är du välkommen att publicera dem på min Facebooksida för New York-bloggen.

Samtliga foton: Anna Ström Åhlén.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Emma, Sol som sol?
4 years ago

Härligt kontor, gillar särskilt den gamla soffan med pläden. Skulle nog också ha svårt att skrapa den vackra tavlan. Vad är det för färg under, tro?

Ha en fin midsommar!

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, porslin, pudelmamma & specialpedagog★

Sitter här och ler igenom hela inlägget, hur den personen som lärt känna dig som via bloggen speglas så igenom på ditt kontor. Att dina vänner skojar med sig och ger passande presenter, så uppskattat och fint. Jag ler som sagt blir glad 😍.

Måste dock fråga, visitkort.. har funderat på det flera gånger. Delar du ut till människor du träffar eller hur marknadsför du det?

Lena i Wales
3 years ago

Fint kontor med fina minnen som ger inspiration.
Betyder mycket med en arbetsplats man trivs med.
Fortsatt trevlig midsommarhelg!