Nu åker jag till Jersey City och New York!

Nu bär det äntligen iväg mot New York – och till Jersey City där jag hyrt lägenhet med resebloggaren Eva. Räkna med nya, spännande tips framöver och massa inspiration. Men först väntar en lång resa och en kamp mot jetlagen. Tills vidare bjuder jag på ett tips i repris.

Har du aldrig lämnat Manhattan när du är i New York? Då är det dags för det.

Ta tunnelbanan under Hudson River och besök Jersey City. Du kommer inte att ångra dig. Resan tar bara några få minuter och utsikten är makalös.

Till Jersey City reser du med PATH, ett annat tunnelbanesystem än New York Citys som drivs av MTA. PATH står (smart nog) för Port Authority Trans-Hudson Corporation.

 

Åk gärna från Manhattan till Exchange Place. Det är bara en enda station. Själv klev jag av här förra hösten, efter att ha åkt från Newark. Det var oktober men strålande varmt, och solen gassade från en klarblå himmel.

Att återse Manhattans skyline (visserligen bara efter fem månader) gav en rent fysisk känsla. Hjärtat slog några extra slag och benen blev gelé, medan jag gick de få stegen ner till vattnet.

Gör som jag. Gå ner till The Waterfront – och ha kameran i högsta hugg! Att sätta sig på en bänk här är obeskrivligt. Manhattan känns så nära … och samtidigt så fridfullt.

Mot skyn tecknar sig silhuetten av One World Trade Center, omgiven av mindre skyskrapor, som en drottning med sitt hov. Någonstans kretsar en helikopter och ute på Hudson stävar en båt.

Här, i Jersey City, ska jag alltså bo igen. I morgon är jag där!

Enjoy!

PS. I höst (2014) är stationerna vid the Exchange Place och World Trade Center stängda under helgerna, på grund av reparationer efter stormen Sandy. Men det går bra att kliva av en station senare, för tio minuters extra promenad.

Glöm inte att följa bloggen på Facebook också, för ännu mer inspiration och tips om New York.

Samtliga foton: Anna Ström Åhlén.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
9 years ago

Tack så mycket! Mitt svar verkar inte ha publicerats, så här kommer ett nytt – sent omsider. Jag uppdaterade Facebook med bilder under resan. Men i dag har jag gjort ett första blogginlägg.

Anna Ström Åhlén
9 years ago

Visst är det så, Paulina! Jag hade en helt fantastisk resa. 🙂

Scottish Moments
9 years ago

Ha en riktigt trevlig resa! Ser fram emot att följa med på ett hörn via bloggen!

Anna Ström Åhlén
9 years ago

Tack Therese! Allt har gått jättebra hittills, förutom att planet var sex timmar försenat från Arlanda. Kram 🙂

Paulina på Reseguiden.se

Precis vid Hyatt som jag brukar bo på! Det är magiskt fint där, och att se Manhattan från den sidan är riktigt häftigt!
/Paulina

Therese
9 years ago

Åh vad härligt! Ha en underbar resa!!!
Kram