Övernatta på Arlanda? En recension av Clarion Hotel Arlanda Airport

Clarion Hotel Arlanda

Ska du ta ett tidigt flyg till New York? Eller någon annanstans? Sov över på flygplatsen! Det gjorde jag på min senaste resa, då jag testade Hotel Clarion Arlanda Airport. Här är min recension av hotellet!

Min senaste resa gick inte till New York utan till Tjeckien, på en pressresa i samarbete med Czech Tourism. Eftersom jag bor i Strängnäs skulle det inte bli helt enkelt att passa morgonflyget till Prag 07.00. Hur skulle jag ta mig till Arlanda i tid?

Lösningen blev för min del en övernattning på Clarion Hotel Arlanda Airport. Vistelsen ingick i pressresan, som jag i övrigt berättar om på min allmänna reseblogg Travel on a Cloud. Men eftersom du som läser New York-bloggen kanske också har ett tidigt morgonflyg, tänkte jag passa på att recensera hotellet här.

Läget och utsikten

Att bo närmare incheckningen är svårt. Clarion ligger nämligen mitt i Sky City, mellan Terimnal 4 och 5! Jag tar kort och gott flygbussen dit och ser genast hotellet resa sig bakom byggnaden. Receptionen ligger i markplan medan de 414 rummen är fördelade på 14 våningar. På 12:e våningen finns restaurang och bar. Det finns även bastu, gym och en utomhuspool som kan förbokas. Men dessa delar utforskar jag inte den här gången.

Clarion Hotel Arlanda

Det första jag lägger märke till när jag kommer in i rummet är utsikten. Se hit, alla flygnördar! Här kan ni på första parkett beskåda start och landning med hjälp av en behändig kikare. Nu tillhör jag visserligen inte nördskaran men jag får medge att det är häftigt att ha denna kuliss utanför fönstret. Likaså att se himlen skifta färg under skymningen.

Clarion Hotel Arlanda
Clarion Hotel Arlanda

Sängen

Så till det viktigaste på ett hotell (i alla fall enligt mig): sängen. Den ska sortera under kategorin ”skön”, vilket innebär att den absolut inte får vara hård. Tvärtom ska den vara fluffig och bekväm, gärna med flera kuddar. Ja, jag är en riktig prinsessa på ärten numera och nöjer mig inte med en enda. (I min ungdom däremot kunde jag sova i princip var som helst, inklusive på stationsgolv.)

Sängen på Clarion får med beröm godkänt. Jag brukar ha resfeber och svårt att somna, särskilt när klockan är ställd på 04.15. Men här slocknar jag ganska omgående, även om jag sover lite oroligt och inte riktigt litar på min Iphone. Kanske hade det varit smart att sätta hotelltelefonen på väckning också. Möjligheten finns!

Clarion Hotel Arlanda

Clarion Hotel Arlanda

Clarion Hotel Arlanda

Faciliteter och badrum

I övrigt innehåller rummet en hel del som jag dock inte hinner använda. Men jag bockar av: skrivbord, tv, hårtork och lite framställda godsaker som jag så klart mumsar i mig.

Inne i klädskåpet finns ett strykjärn och – upptäcker jag först dagen därpå – en bricka med vattenkokare och tesorter. Kanske borde jag ha kollat i skåpet direkt men dessa brickor brukar ju i många fall stå framme.

Clarion Hotel Arlanda

Clarion Hotel Arlanda

Badrummet lämnar inget övrigt att önska. Allt är fräscht och tipptopp med en känsla av lyx. Det finns såväl schampo som balsam och duschkräm. Duschen känns väldigt high-tech och jag får trixa lite med att ställa in temperaturen, men det löser sig fort. Mjuka, fluffiga handdukar hör till och jag vill ge ett extra plus för att det finns bruna. Ofta räcker det med lite kvarblivet smink för att kritvita handdukar ska solkas ner direkt.

Clarion Hotel Arlanda

Frukosten

Tjeckiska turistbyrån har (enligt mejlbekräftelse) beställt en glutenfri Early Bird Breakfast åt mig, då jag behöver ge mig av innan den ordinarie matsalen öppnar 05.00.

Men ingen frukost väntar när jag ska checka ut! På grund av någon miss i kommunikationen har inte hotellet noterat  denna beställning. Plötsligt blir det bråttom, då jag ska möta mina vänner vid incheckningen klockan 05.20 …

Clarion Hotel Arlanda

Servicen

Nu är det upp till bevis med servicen! Och som tur är levererar de. En kvinna vid receptionen erbjuder sig att ta hand om mina väskor medan jag springer till frukostmatsalen i full karriär (den ligger en trappa ner och har just öppnat). Jag överblickar det stora och frestande utbudet men det finns inte mycket tid. Dock hinner jag sleva i mig en skål yoghurt och ta lite kaffe.

Jag rostar också två glutenfria brödskivor (hurra för att det finns!) som jag sedan plockar med mig som matsäck till flygresan. Slutet gott, allting gott.

Sammanfattande omdöme

Så, kan jag då rekommendera hotellet? I min sammanfattning kan jag bocka av utmärkt läge, utsikt, skön säng och bra faciliteter. Den missade frukosten var ett streck i räkningen men jag fick ju mat till slut. Dessutom väntade en extra kompensation vid min hemkomst: en frukostvoucher som gäller i ett år framåt för två personer. Ett tips inför framtiden får bli detta: Dubbelkolla med receptionen när du anländer, så att din Early Bird-frukost är beställd.

Svaret är alltså: Ja, jag återkommer gärna!

Har du också övernattat på Clarion Arlanda Airport? I så fall: Vad tyckte du?

PS. Här kan du läsa mer om Clarion Hotel Arlanda Airport. Läs mer här om resan som gick till Ostraa i östra Tjeckien.

Pressresan till Tjeckien genomfördes i samarbete med Czech Tourism Scandinavia and Finland och Statutory City of Ostrava. Innehållet och åsikterna är som alltid mina egna.

Samtliga foton: Anna Ström Åhlén.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack så mycket, Ditte! Kul att du också övernattat där och var nöjd. Ja, läget är verkligen perfekt! Men jag förstår att man ofta undviker övernattning om man ändå bor i Stockholm. För mig, som boende cirka 9 mil från Stockholm, blir det ju lite bökigare. 🙂

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack, vad roligt att du uppskattade recensionen. Priserna kan nog variera ganska mycket på olika sajter, beroende på var man är medlem och om det är kampanjer. Är man två som delar blir det så klart billigare och då kan man kanske ha det som en liten minisemester före den andra semestern! 🙂

www.marvelicious.blogg.se

Tack för recensionen, verkar vara ett trevligt hotell! Men för dyrt för min budget gissar jag 🙂

Ditte
7 years ago

Ttack för din recension! Jag gillar Clarion överlag och bor på den kedjan då och då.
På Arlanda har jag övernattat på det hotellet en gång och var väldigt nöjd. (Vi bor ju i Stockholm så oftast åker vi direkt utan övernattning.)
Praktiskt att det ligger i Sky City! Men betalar man själv är det ganska dyrt. Bli oftast billigare och enklare att bo hemm och ta taxi vid tidiga morgonflyg…