Lyxigt hotell i Midtown

En lyxig tillvaro väntar på Sofitel, Midtown Manhattan.

Är det sisådär med lyxen hemma? Har du ingen som kommer och puffar kuddarna, sätter på klassisk musik och ställer fram en vattenflaska vid läggdags?Då ska du checka in på Sofitel, nästa gång du är i New York.

Kanske invänder du att det är för dyrt? Nja, det beror på var och när man bokar. Jag bokade en paketresa via Supersavertravel och fick hela 30 procents rabatt på hotellvistelsen!

Till Sofitel tar du enklast taxi från flygplatsen. Med fast pris blir det ”bara” några hundralappar. Känslan när Manhattans skyline uppenbarar sig framför ögonen är helt oslagbar … Hotellets adress är West 44th Street, i Midtown på Manhattan. Det ligger precis intill både Grand Central Terminal och Times Square (länk med webbkamera!) – två måsten som i alla fall förstagångsturisten bör uppleva.

Rummen har himmelskt sköna sängar och i badrummen finns alltid fräscha orkidéer. Likaså i hotellobbyn, som även ståtar med andra pampiga blomster.
Den prunkande lobbyn på Sofitel.

Den som får Facebookabstinens eller bara vill mejla till dem därhemma, kan kostnadsfritt använda de datorer som också finns i lobbyn.

På Sofitel finns även ett gym, med det vitsiga namnet Sofit. Onödigt kan tyckas. Vem vill lyfta vikter när det finns en gigantisk storstad att uppleva utanför knuten? Men faktum är att undertecknad besökte Sofit så gott som varje morgon. Vad gör man annars när man vaknar klockan 05.30, pigg som en nötskrika på grund av jetlagen? Det är lite tidigt för frukost, så varför inte lägga en halvtimme här med färsk frukt, vatten, handdukar och tv-monitorer med senaste nytt? Gångbanden fick dock vara ifred. Är det något man gör i New York är det just det – går … (Mer om det i kommande inlägg.)

Sofitel blev i somras också känt för en mindre rolig händelse: historien med Dominique Strauss-Kahn. Till råga på allt inträffade den just under min egen vistelse på hotellet. Ibland är världen liten.

Slutligen kanske du undrar över de puffade kuddarna, den klassiska musiken och vattenflaskan? De ritualerna tillhör hotellets ”nattning” varje kväll. Men var helst inte på rummet då; det blir lite pinsamt! 😉

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna
12 years ago

Välkommen hit, Eddie! Kul att du gillar bloggen.

Tack för tipset om puben. Den ska absolut tillägnas ett studiebesök under nästa New York-resa. 🙂

Eddie
12 years ago

Nästan mitt emot Sofitel, lite österut har du en av mina favoritpubar i New York, Figaro. Trevlig Happy hour och en bra bartender som heter "Abe".

Trevlig New York-blogg, förresten!