The Alchemist: läcker gastropub i Warszawa

Prosecco och öl på tapp, smarriga hamburgare och läcker inredning. När du är i Warszawa: Missa inte ett besök hos The Alchemist!

Det finns vissa ställen som man bara kan besöka om man bokar bord. Ett sådant ställe spanade jag in inför min weekend i Warszawa nyligen. Jag googlade helt enkelt efter en restaurang som hade glutenfria alternativ och då dök det upp.

The Alchemist Gastropub är en känd restaurang och bar som visade sig ligga centralt och enbart fem minuters promenad från vårt hotell Sofitel (mer om det i kommande inlägg).

Restauranger med specialkoncept får alltid guldstjärna i min bok. Det lyfter ju onekligen upplevelsen ett snäpp, oavsett hur maten smakar.

På The Alchemist Gastropub finns en vägg med både öl och prosecco på tapp! Du får köpa ett kort som du sedan laddar med valfri summa, beroende på hur mycket du tänker fylla på. Själva kortet kostar 5 zloty (i dagsläget cirka 12 kronor), och tanken är förstås att du ska återkomma för att fortsätta använda det. Maken (ej i bild) testade två ölsorter medan jag själv nöjde mig med att beställa en öl på flaska. De hade glutenfri öl, hurra!

Så var det dags att beställa maten. Vi var sugna på hamburgarna, eftersom de hade fått bäst omdömen på Tripadvisor. Givetvis bad jag om glutenfritt bröd och blev riktigt besviken när det inte fanns. De var ju kända för bra glutenfria alternativ?! Men jag blev strax nöjd igen när de i stället gav mig extra tillbehör till hamburgaren. Riktigt gott tyckte vi båda att det var. Dock var maken inte lika nöjd med sina pommes som jag var med min klyftpotatis. Den var yummy, precis sådär frasig som den blir när den är hemlagad.

Miljön då? Jo, mycket trivsam och ”i tiden”. En vägg består av pressat tenn med lite New York-känsla och de små flaskorna kring restaurangens namn förtydligar detsamma. Jo, här kan de säkerligen blanda avancerade drinkar.

En bordsgranne hade fått in ett litet badkar (!) med en spännande drink, som jag fotade i all hast med min mobil. En sådan ska jag beställa nästa gång! Men tyvärr gjorde vi inget återbesök den här resan och det ångrar jag litegrann.

Slutligen lite bildbevis på att vi verkligen var här. Ja, jag jobbar på det här med att synas på bild i bloggen. Inte direkt my cup of tea (eller prosecco). Hehe …

Fler rapporter från Warszawa följer. Ha lite överseende med uppdateringstakten bara. Jag är förstås ännu inte på banan på grund av det som hände i oktober. Förutom denna blogg har jag ju också min New York-blogg och min språkblogg. Plus att jag driver ett företag … Men ett steg i taget tar jag. Det är den enda vägen.

Hoppas du blev lite sugen på att besöka The Alchemist!

PS. Vill du läsa mer? Här hittar du min artikel om en guidad rundtur i Old Town, Warszawa.

9
Leave a Reply

avatar
9 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
DitteMarinaAnna Ström ÅhlénLena i WalesEva – People in the Street Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Ditte
Guest

Tack för detta fina tips! Är antecknat och klart. Och jag väntar ås gääärna på mer. Inser att jag missat din språkblogg. Vet inte varför, men nu ska jag besöka den. Och det får i kväll ockås bli en tur till N.Y. Har rekommenderat din N.Y. blogg till flera vönner som varit där och fler som ska åka. Men tror en del är osäkra på att kommentera. Tyvärr.
Stor kram och många tankar. Och du, fotot där du är med är jättefint.

Ditte
Guest

Tittade in på din språkblogg och har läst i kapp. Men jag har varit ädr tidigare. Kunde inte kommentera, men jag tackar för all fin info.
Kram!

Marina
Guest

Vilket läckert ställe! Ska läggas på minnet inför ett framtida besök i staden 🙂 Säger för övrigt som Ditte, har missat din språkblogg, där ska jag göra ett besök.

Anna Ström Åhlén
Guest

Tack, vad roligt att du läste på språkbloggen! Jag har valt att inte ha ett kommentarsfält där, eftersom det skulle ta för mycket tid från företaget (som bloggen är en del av). Måste lägga den tiden på betalda uppdrag! Men via Facebook kan man kommentera och diskutera. Nu vet jag att du inte har Facebook. Men jätteroligt att du läser!

Kram

Anna Ström Åhlén
Guest

Vad roligt att du blev inspirerad att besöka restaurangen!
Jättekul att du vill besöka min språkblogg också. Jag har dock ingen kommentarsfunktion där. (Se ovan, i mitt svar till Ditte, för förklaring.) Men om du har FB kan du kommentera och diskutera på sidan Falkblick Kommunikation. Välkommen! 🙂

Lena i Wales
Guest

Ser både trevligt och gott ut!
God Jul!

Anna Ström Åhlén
Guest

Tack så mycket, Lena! Ja, det var det! Jag önskar dig detsamma. <3

Anna Ström Åhlén
Guest

Vad roligt att du uppskattade tipset, Ditte! Så roligt att du besöker min språkblogg också. Jag blir så glad för att du rekommenderar min NY-blogg till andra; det betyder mycket. Likaså att du själv är en trogen läsare.

Tack snälla angående fotot också. Behöver den peppen! 😉

Varm kram tillbaka!

Eva – People in the Street
Guest

Ser mycket trevligt ut. Och vad fina ni är <3

Kram