Tips på bra restauranger vid Mega Ammos Beach i Sivota

Thalassa Mega Ammos Beach

Fetaost och oliver, solmogna tomater och dagsfärska skaldjur. Dessutom serverade med havsutsikt, medan ljumma vindar sveper genom den öppna restaurangen. I dag tar vi en titt på två riktigt bra restauranger utanför Sivota i Grekland, närmare bestämt vid Mega Ammos Beach.

God mat är bland det allra viktigaste på en resa. I alla fall för mig. Sån tur då, att jag tycker den grekiska maten är i fullständig toppklass. Och att jag älskar Grekland!

Mycket bra restauranger med grekisk mat

På min senaste Greklandsresa var jag ofta vid Mega Ammos Beach, utanför Sivota. Som jag berättat i tidigare inlägg bodde jag och yngste sonen på Hotel Isola Verde, bara några minuters promenad från denna gemytliga strand.

Här åt vi många av resans måltider, främst på restaurang Thalassa men också på Ionian Fish Restaurant.

Mega Ammos Beach
Mega Ammos Beach i dagsljus …
Mega Ammos Beach
… och i solnedgång.

Mother and son in Greece
På väg till Mega Ammos Beach för middag. (Sonen och jag.)

Mega Ammos Beach

Ionian Fish Restaurant

Ionian Fish Restaurant är, som namnet anger, specialiserade på fisk men även skaldjur. Här åt vi resans allra första måltid och även den sista. Åh, så gott! Vilka fräscha råvaror och så perfekt tillagat! Både jag och min son kan skriva under på att dessa måltider också blev resans allra bästa.

Portionerna är rejäla på Ionian, så en grekisk sallad räcker och blir över för två personer om ni också ska ta varmrätt. Det enda som hindrade oss från att äta här fler gånger under resan var de få glutenfria alternativen. Till räkrätten hörde egentligen bulgur och att ersätta det med pommes varje dag blir lite trist.

Bra att veta är också att den här restaurangen består av två delar: dels en strandbar med färre platser, dit det också går utmärkt att beställa mat från restaurangen; dels en större restaurangdel under tak, dock inte med samma fina utsikt som baren.

Greek salad at Ionian Fish Restaurant, Sivota

Greek salad at Ionian Fish Restaurant, Sivota

Grilled shrimps at Ionian Fish Restaurant, Sivota
Grillade räkor på Ionian Fish Restaurant: resans godaste mat!

Thalassa

Blå- och vitmålade trästolar på lite ojämnt underlag, små bord och havsnära läge. Det har Thalassa, som är den första restaurangen vid Mega Ammos Beach, när man tar strandpromenaden från Isola Verde. Det går också att åka eller gå hit via stora vägen, men då kommer man ner i andra änden av strandområdet. (Vägen är dessutom inte så lämplig för promenader.)

På Thalassa äter vi de flesta dagarna under resan. Sonen väljer oftast musselpasta, medan jag gärna tar grekiska klassiker. Det är rustikt, gott och en trevlig miljö. Personalen här växlar också gärna några ord med besökarna och leendena är inte långt borta.

Thalassa at Mega Ammos Beach

Thalassa at Mega Ammos Beach

Moussaka at Thalassa, Sivota

Greek salad at Thalassa, Sivota

Pasta with mussels at Thalassa
Finns det pasta och skaldjur på menyn slår sonen gärna till på det!

Ammos Center

Även en tredje restaurang finns på stranden: Ammos. Men hit gick vi aldrig. Kanske för att den inte fanns med bland Apollos rekommendationer. Men nu när jag kikar på recensionerna ser jag ju att den kunde ha varit värd ett besök. De är mycket positiva!

Ammos har dock en enklare butik också, där vi köper vatten flera gånger. Kranvattnet är nämligen inte drickbart här utan filtrering! 

Mega Ammos Sivota

Solsängar och parasoll utan extra kostnad

Till alla restaurangerna hör solstolar och parasoller, det är bra att veta. Det kostar inget extra förutom att man bör beställa något att dricka. Och det gör man ju så gärna! Här avnjuter vi mestadels iskaffe men tar vid något tillfälle också en drink.

Underbara Grekland! Jag längtar redan tillbaka. Men minnena lever man länge på, och fler berättelser kommer från Sivota med omnejd!

Har du också varit just här och vad tyckte du i så fall?

Samtliga foton: Anna Ström Åhlén.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpeda

Det låter onekligen som man får bra pris där för salladen om det är så mycket :). Sen är jag ju lite av en kär människa till just Grekland, längtar dit så fort jag läser om landet 🙂

Ditte
4 years ago

Håller helt med dig att mat och dryck är en viktig del av en resa. Jag har förr tycket att den grekiska maten varit alltför ”tung” och mäktig men mycket har ju hänt på matfronten här. Allt ser väldigt gott ut. Jag har vblivit riktigt sugne på att själv titta närmare på Sivota och just möjligheterna till båtturer lockar. Och att det inte heller känns så turistiskt.
Tack för fina tips och jag tror jag skulle trivas här. (Solar ju inte …)
Njutbara bilder att glädjas åt.
kram!

Ann-Louise Paulsson
4 years ago

Vilka mysiga ställen och så god maten ser ut!