Tips på fem annorlunda saker att göra i New York

Har du redan besökt de mest kända sevärdheterna i New York? Då är det dags att hitta på något annorlunda. Här är fem tips på saker som garanterat förgyller din tid i New York.

#1 Spana in New Yorks smalaste hus

Det är lätt hänt att snöa in på de största och högsta byggnaderna i New York. Tänk tvärtom och leta i stället upp de minsta. Åtminstone det smalaste! Det hittar du i West Village, som för övrigt är en otroligt vacker stadsdel att flanera runt i. Men var diskret eftersom det bor någon i det smala huset. Här kan du läsa mer om New Yorks smalaste hus, se var du hittar det och, inte minst, titta in i det!

#2 Gå på boutiquemarknad i Harlem

En marknad blir extra spännande med lokalbefolkning bakom. I Sugar Hill, Harlem, finns (som namnet antyder) Sugar Hill Market. Strosa hit en söndag och shoppa presenter till dig eller dem därhemma. Samtidigt får du dig en trevlig pratstund med försäljarna.

Läcker choklad, unika kläder och ekologisk sylt är bara ett axplock av det du hittar här, dessutom i ett fint gammalt townhouse. Här kan du läsa mer om Sugar Hill Market i Harlem.

#3 Gå på Jazz Age Lawn Party på Governors Island

Speciella event är bland det allra bästa jag vet med New York. Jazz Age Lawn Party har jag tipsat om förr, jag vet, men det förtjänar att upprepas. Hur många kommer egentligen till skott och bokar biljetter? Okej, det kostar en liten slant men du får en upplevelse för livet. Boka biljetter till årets Jazz Age Lawn Party här och svida sedan om till 20-talskläder.

En bra butik för vintageshopping är Star Struck Vintage Clothing. Men överansträng dig inte. Man behöver inte gå ”all in” för att ha kul på denna tidsresa. Ett slinkigt nattlinne (!), ett pärlhalsband och ett pannband med fjäder räcker gott, alternativt en halmhatt, skjorta och byxor med hängslen. Kanske ses vi i vimlet en dag?

#4 Besök The Cloisters på norra Manhattan

Åk norrut på Manhattan, till vackra Fort Tryon Park och The Cloisters. På en höjd med strålande utsikt över Hudsonfloden ligger en plats som inte varje turist hittar. Det är ett ”kloster” byggt efter europeisk modell med en kort sagt underbar trädgård. Lukta på kryddväxterna, vandra i de svala pelargångerna och njut av både natur och konst. Det är svårt att tro att detta är New York. Läs mer om The Cloisters här.

#5 Se världens största modell av New York City

Modeller av städer och byggnader har alltid fascinerat mig och extra spännande blir det förstås när det handlar om New York. På Queens Museum finns en häftig sevärdhet som jag ännu inte besökt men som står högt på min lista: världens största modell av staden.

The Panorama of the City of New York upptar en gigantisk lokal, där du kan vandra runt staden som en jätte. Modellen byggdes ursprungligen 1964 till en mässa men har reviderats genom åren, då ju byggnader har försvunnit och tillkommit. I dag kan man till och med köpa (!) en modellbyggnad i programmet Adopt-A-Building. Många har tingat ”sina” platser, som föräldrahem, platsen för första dejten och så vidare. Lite billigare än att köpa en riktig lägenhet i New York City … Här kan du läsa mer om The Panorama of the City of New York.

Enjoy!

PS. Detta är en favorit i repris under min semester som du kan läsa mer om här. Välkommen att följa mig även på Instagram!

The Panorama of the City of New York. Queens Museum. Foto: Chris Devers.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Emma. Sol som sol?
5 years ago

Kvinnorna med parasoller, vad jag avundas dem som kommer till skott och gör så där!!!

Jag skrev först ”vågar göra så” men tog bort det för jag vågar, inga problem, men det passar sig ju aldrig riktigt. Helhäftigt är det i alla fall!

Emma. Sol som sol?
5 years ago

Vet du, nu har jag precis samma problem som Ama de csa hade med caphta-coden. Jag ser att jag skriver rätt men ändå så godtas den inte, däremot är nästa försök OK.

Så att du vet …

Eva Sollén
5 years ago

Härliga tips på saker att göra i världens bästa stad. Jisses vad jag längtar dit nu …

Kram på dig!

Fantasy Dining
5 years ago

Massa bra tips som jag aldrig hört talas om innan. Du är verkligen en riktig NY-Expert du 🙂 men det visste jag ju redan förstås 😉