Liten guide till den här resebloggen

Nu har min ”nya” reseblogg varit i drift sedan i våras då två resebloggar blev en. Men hur fungerar egentligen den här sajten? Här är en liten guide!

Jag börjar med att vända mig till dig som följt mig ett tag. Som du säkert märkt så uppdateras inte mina gamla resebloggar längre och de kommer inom kort att tas bort helt. Jag är medveten om att det kan verka förvirrande att de fortfarande ligger kvar på nätet. Men det har sin förklaring. Jag håller nämligen på med att fixa till gamla inlägg. Då kan det vara bra att ha ursprungskällan kvar om det krisar.

Hoppas du har överseende med att det tar tid att fixa de gamla inläggen. Oj, oj, vad mycket arbete det innebär … Gammal kod från Blogger ska nämligen rensas bort, länkar ska omdirigeras och bilder ska få nytt format. Men sakta men säkert går jag mot målet.

Välkommen till en reseblogg om New York och resten av världen

Till dig som är ny läsare vill jag säga varmt välkommen! Här hittar du inspiration om både New York (som är min största passion) och andra delar av världen.

Resebloggen är uppdelad i två huvudkategorier, en om New York och en om övriga resmål: New York – My Bite of the Big Apple och Other Bites of the World (motsvarar före detta Travel on a Cloud). Ja, detta är kort sagt ”två bloggar i en”. Flödet är dock gemensamt, så oavsett vilken del du befinner dig i kan du navigera dig framåt och bakåt i kronologisk ordning. Varje kategori har dessutom underkategorier i toppmenyn på sajten.

Sökfunktion och översättning till engelska

Vill du söka efter något speciellt? Använd sökfunktionen! Du kan även välja att läsa bloggen på engelska men det blir på egen risk, då det handlar om maskinöversättning. 😉

Följ resebloggen i sociala medier

Så här uppdateras bloggen: Ibland skriver jag på New York-delen och ibland på den allmänna delen. Oavsett vilket, så får du aviseringar om du väljer att följa bloggen via Bloglovin’ via den här länken. eller RSS (se länk här intill). Nya inlägg aviseras också på bloggens Facebooksida.

Hur vet du då vilken kategori som har uppdaterats? I webbversionen ser du bägge huvudkategorierna sida vid sida, så då är det enkelt att se vilken del som är uppdaterad. I mobilversionen däremot så ligger New York-delen överst. Missa därför inte att skrolla nedåt på sidan, så ser du även Other Bites-delen.

Kanske undrar du hur ofta det kommer nya inlägg? Jag vet att publiceringen har varit lite sporadisk det senaste halvåret. Det har flera skäl. Dels har jag haft extremt mycket att göra i mitt eget företag (kul!), dels har det varit ett extra tufft år (mindre kul). Men nu, hösten 2018, kommer det att bli mer fart på hela resebloggen.

Hellre kvalitet än kvantitet

Min grundtanke har alltid varit att hellre tänka kvalitet än kvantitet. Det här är inte en ”dagbok” med rapporter om vardagliga ting, typ dagens outfit. Absolut inte någon skugga över sådana bloggar! Jag förstår att dessa uppdateringar tar nog så mycket tid och kraft i anspråk. Men min egen ambition har alltid varit att hellre skriva lite längre och matigare inlägg mera sällan. Men nu till hösten 2018 har jag bestämt mig för en förändring.

Tätare uppdateringar

Jag kommer framöver att varva långa, matiga inlägg med kortare mer spontana. Då kan uppdateringsfrekvensen ökas till några gånger per vecka i alla fall. Jag kommer dock inte att blogga varje dag, då jag behöver fokusera på de övriga klassiska pusselbitarna i livet. Låter detta som en bra idé?

Varmt välkommen! Lämna gärna en liten kommentar, så jag får veta vem DU är!

PS. Vill du veta mer om mig, TravelAnna? Då ska du läsa här. Jag säger som jag brukar, på New York-sidorna: ”Enjoy!”.

Foton: Adolfo Félix, Anders Ström och Emanuela Picone

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

20 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Christlan
5 years ago

Kul, lycka till med omtaget!

Ditte
5 years ago

Tack Anna! Jag tittar in ofta och trivs hos dig. Tänk så mycket jag får veta och med vackra bilder och stimulerande texter. Tycker det fungerar bra att du har en gemensam framsida på bloggarna och jag läser båda med stort intresse.
Stor kram!

Liniz Travel
5 years ago

Så roligt med nytt fokus. Allt bra med kvalite. Ha en härlig helg, stor kram

Emma. Sol som sol?
5 years ago

Det låter som en jättebra idé! Jag gör nog lite så jag med, varvar med kortare (eller längre) spontana händelser när de råkar ske samtidigt som jag har flera inlägg som kräver sin grundliga informationsverfiering (Nähä, det ordet finns tydligen inte för det blir rödkrull. Det var ju synd för jag tycker det var ett bra ord så det får stå kvar) och det tar ju tid.

Daniela / Discovering The Planet

Man måste låta det få ta tid. Och jag håller med om kvalité framför kvantitet. Sedan är det ju så klart supertrevligt att kunna lägga in lite kortare artiklar då och då :). Följer din fortsatta förändring med din fina sida. <3

Eva – People in the Street

Helt rätt med din satsning och såklart hänger jag med.

Kram på dig!

Reiselinda
5 years ago

Tycker det ser jättebra ut! Kul med nystart, men säkert mycket jobb!

Linda Engström
5 years ago

Kul att du delar med dig av dina tankar kring bloggen. Bra jobbat, förstår att du sliter hårt för att få ihop allt!

World by Tina
5 years ago

Svar: Jag har väl egentligen också Dalhalla kvar att besöka, har man inte varit på en konsert där så räknas det väl knappt. Nångång ska det upplevas – på riktigt. Det var många grymma artister där i somras.

Ama de casa
5 years ago

Låter som ett bra tillvägagångssätt för bloggarna. Själv fortsätter jag nog att tramsa på med ett till två inlägg per dag 🙂
Men det är ju det som är friheten med bloggandet, man gör som man själv känner för 😀