Skapa din egen parfym på Le Labo i Nolita

Vissa butiker måste man bara gå in i. Oavsett om man tänker shoppa eller inte. Le Labo är en sån, mitt i mysiga Nolita. Här kan du skapa och namnge din egen parfym!

Redan från gatan ser vi att butiken är speciell. Någon klassisk skylt finns inte; bara några minimala bokstäver tryckta direkt på fasaden.

En skönhetsmecka med dofter och hudvård

”Le Labo. Body, hair, face” står det. Och det är precis vad det handlar om. Det här är nämligen ett litet skönhetsmecka, med allsköns dofter och hudvård, exponerade på ett mycket annorlunda sätt.

Men det är inredningen som lockar oss mest! Avskalad lite ruffig industrikänsla möter gammaldags apoteksinredning, när vi stiger innanför tröskeln och kameran går genast varm.

Expediten i butiken låter oss både prova och lukta på produkterna, och har inte något emot att vi går loss på en liten ”photo shoot”.

I mitten av lokalen tronar ett stort kar, medan vackra glasflaskor och antika skåp förstärker apotekskänslan. Men kärlen är inte bara för syns skull.

Blanda din egen parfym från New York

I butiken finns ett eget doftlabb där man kan blanda sin egen parfym utifrån olika essenser och doftnoter, ett resultat som man sedan själv får namnge. Ett spännande koncept och, givetvis, en perfekt presentidé! Allt är dessutom 100 procent veganskt och absolut inte testat på djur.

Vid fönstret, där gamla New York-fasader agerar verklig kuliss, står en gammal frisörstol som skulle platsa i Sweeny Todd.

Modell för en dag i New York

Ulrika, mitt ständigt kreativa resesällskap, beslutar att vi ska agera modeller i denna stol. Så, sagt och gjort, det gör vi.

Nedan poserar hon själv …

… efter att ha förevigat undertecknad, alias TravelAnna.

Det blir inga köp denna dag, men detta är absolut en butik jag kommer att återvända till. Faktiskt inte bara för inredningen utan för att ta en extra titt på sortimentet.

Le Labo kommer från franska Grasse och har endast ett tjugotal butiker runt om i världen. Visserligen finns de numera också i Stockholm men vem tackar nej till att besöka dem i New York?

Missa inte den läckra trädgården i Nolita

Är du sugen så beger du dig till stadsdelen Nolita. Där får du självklart inte heller missa den läckra trädgården Elizabeth Street Garden. Men det är ingen risk, inte ens om du har dåligt lokalsinne. Allt ligger nämligen på samma gata.

Enjoy!

Foton: Anna Ström Åhlén och Ulrika Andersson (bilderna på mig).

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Emma. Sol som sol?
5 years ago

Jag undrar, hur luktar det där inne? Det känns som att det borde bli tungt, kvalmigt, mättat … Men det kanske det inte alls är?

Sedan började jag undra hur min egen doft – eller egentligen parfym, borde jag nog skriva – skulle bli. Gillar ju det gröna och lätta men samtidigt svag för det tunga – kanske beror på tillfälle. Som alltid så är det att man vet precis vad man inte tycker om men det är svårare att säga exakt vad man tycker om.

Hur kommer man fram till sin egen parfym, helt enkelt?

Lena i Wales
5 years ago

Låter som ett kul ställe!

Fantasy Dining
5 years ago

Häftigt ställe! Gillar den industriella inredningen. Undra hur min doft skulle bli om man testade att göra en. Hade ju varit skoj någon gång:)

Biggeros
5 years ago

Detta är ett ställe för mig som älskar dofter samt parfymer. Jag hade velat få fram min egna doft med mitt eget märke Spännande inlägg!!

frida G Svensson
5 years ago

wow, så speciellt! det hade jag verkligen velat testa!