TravelAnnas sommarresor 2018

Fyren på Stora Karlsö.

Jag har semester. Och då menar jag semester på riktigt! Därför har även datorn fått vila och det ska den fortsätta göra. Men här är en liten lägesrapport från TravelAnnas resor sommaren 2018!

Stora Karlsö: världens näst äldsta naturreservat

Semestern startade med några dagar på Stora Karlsö utanför Gotland. Separat inlägg om detta kommer framöver. Men kort: Det blev, som vanligt, oerhört fina dagar med hisnande naturupplevelser. Vi gick på guidad naturvandring, njöt av solnedgångar och åt ute under bar himmel, där regn avlöstes av sol och friska vindar. Mina söner ägnade också en kväll/natt åt att hjälpa till med ringmärkningen av sillgrisslor, som du kan läsa mer om via länken.

Mountainbike i Säfsen

Hemma igen var det bara att packa om väskan för att dra vidare mot Säfsen. Många förknippar ju denna plats med skidåkning men inte jag. Detta var mitt första besök, då jag skulle testa mountainbike! Ett äventyr som var tufft men gav mersmak. (Jag klarade mig från att ramla av.) Mer om det också framöver.

Stugor i Säfsen.

Sommardagar i Strängnäs

Efter Säfsen blev det behövlig vila på hemmaplan, i Strängnäs. Sköna dagar i trädgården där vattenslangen kom väl till pass i hettan, likaså närheten till Mälaren. Jag passade också på att besöka Stockholm med en härlig utflykt till sjöss.

Väderkvarnen i Strängnäs.

Karpathos i Grekland

I skrivande stund sitter jag på Arlanda för semesterns sista resa: till Grekland! Som du kanske vet så är Grekland mitt absoluta favoritresmål i Europa. Det är tre år sedan sist, men nu är det dags.

Vi siktar på en för oss ny ö: Karpathos, mellan Kreta och Rhodos. Kanske är det inte den bästa tajmingen att resa från 33 graders värme i Sverige till 28 i Grekland. Men det positiva är ju att det i alla fall är lite svalare där, haha. Sedan är det ju alltid fint att uppleva något nytt.

Vi ses på Instagram under resan! Väl hemma startar höstens jobb för mig igen och då blir det även mer fart på den här bloggen.

Ha det bäst!

Foton: Anna Ström Åhlén, utom sista fotot som är från Pixabay.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Evy Knoph
5 years ago

Ser härligt ut! Ha det alldeles underbart! Ja det där med att lämna värmen..det är ju allt runtomkring o miljöombyte man vill åt oxå. Jag kom till London igår, och fick uppleva engelskt väder..de flesta tryckte i busskurer o affärsingångar, men jag lät mig dränkas av de varma dropparna :-).

Emma. Sol som sol?
5 years ago

Vilka fantastiska bilder, dränkta i färg!

Det är många som låter datorn vara just nu, det märks. Jättebra och så sunt!

Ditte
5 years ago

Vilken skön sommar och varierad. Och Karlsö är så fint. Roligt att killarna var med och fick märka sillgrisslor. Karpathos besökte jag på 70-talet när jag jobbade i Grekland och vi hade gäster som bodde där, Jag varvade mellan Kos och just Karpathos. Önskar er en fin resa. Ömväxling blir det och kansk elite svalare än här hemma. SEr fram emot att mer få ta del av din sommar senare.
Kram och njut.

Eva Sollén
5 years ago

Härliga bilder Anna! Hoppas ni har det helt underbart i Grekland 🙂

Kramar

Lena i Wales
5 years ago

Låter både avkopplande och spännande! Ha det bra!

Ann-Louise
5 years ago

Vilka härliga bilder! Och vad skönt med semester på riktigt, där även datorn får vila 🙂