Travel Massive: träff med Costa del Sol-Málaga och Spanska Turistbyrån

Två av arrangörerna: Lola Akinmade Åkerström och Annika Myhre.

En härlig träff med andra resebloggare blev det i går på Travel Massive, som gick av stapeln i  Stockholm. Där fick vi frestande tips om Málaga och Costa del Sol, medan goda tilltugg förgyllde kvällen.

Stockholm har onekligen förändrats en del, sedan jag flyttade därifrån 2006. Var låg nu det nya Scandichotellet Downtown Camper som jag hört så mycket om? Det var nämligen där gårdagens Travel Massive skulle äga rum.

Efter konsultation av Google Maps, lyckades även den lokalsinnesbefriade TravelAnna (aka jag) hitta rätt. Hotellet ligger en kort promenad från Centralstationen, och huvudstaden själv bjöd på riktigt högsommarväder.

Downtown Camper by Scandic

Downtown Camper by Scandic, ja, nog är det ett häftigt hotell. Jag är ju svag för udda och kreativt utformade detaljer, och sådana finns det gott om. Bilderna får tala för sig själva.

Träff för reseskribenter

I en stor ljus lokal, samlades vi, resebloggare och resejournalister, för att ta del av dagens ämne: Costa del Sol med fokus på Málaga. Det blev både kära återseenden och trevliga nya bekantskaper. Som alltid är det lika roligt när de välkända profilerna från bloggar man följer får liv och blir till verkliga personer.

Resebloggarna Ann-Louise Paulsson, med Från Stad till Strand, och Cathinka Ingman, med På vift!.

Spanska specialiteter

Från en uppdukad buffé lät vi oss väl smaka av spanska specialiteter. Undertecknad misströstade först eftersom det mesta såg ut att innehålla gluten, men de omtänksamma arrangörerna hade tänkt på mig också. Jag kunde äta både langos, fröknäcke och nudelsallad (risnudlar).

TravelAnna själv. Foto: Cathinka Ingman.

Chokladbollar och pannacotta passade utmärkt på efterrättstallriken. Jag som egentligen mer är en ”förrättsmänniska” smaskade också på dessa godsaker. Pannacottan var verkligen helt makalöst god!

Tips om Málaga och spanska solkusten

Så fick vi lära oss mer om Málaga och den spanska solkusten, under en välgjord och intressant presentation. Visste du att Picasso hade sin hemvist här? Eller att trakten har ett enormt utbud av såväl kultur- som naturupplevelser? För att inte tala om golf och grottkrypning (!). Den som tycker maten är viktig på en resa (*räcker upp handen*) har också mycket att se fram emot på detta resmål. Här finns nämligen en speciell gastronomi, tack vare produkter både från inlandet och havet.

Jag inser att jag absolut måste upptäcka Spanien mer. Hittills har det ”bara” blivit besök i Barcelona, på Mallorca, Fuerteventura och Teneriffa. Jag får också medge att jag nog haft en lite felaktig bild av Málaga. Det är lätt att bara se turistfyllda stränder och höga hus framför sig. Efter kvällens presentation har jag fått en ny bild som jag är klart nyfiken på.

En intressant presentation om Costa del Sol och Málaga.

Efter träffen var vi ett sällskap som beslöt oss för att gå vidare, närmare bestämt uppåt. Vi tog nämligen hissen till hotellets takbar, The Nest.

Takbaren The Nest

Ett tydlig ”wow-känsla” genomfor oss alla så fort vi klev in i The Nest. Vilken utsikt! Att se Stockholm från den här vinkeln var i alla fall inte jag van vid. De enorma fönstren gav också först intrycket av att vara öppna, men så var inte fallet.

Vi hade turen att få bord just vid fönstren, och där tillbringade vi sedan en stund med svalkande dryck i glasen. Allt medan vi lärde oss mer om varandras liv, intressen, bloggambitioner och hus/lägenheter. Resebloggare är onekligen ett väldigt trevligt släkte.

Tusen tack allihopa, både arrangörer och resebloggarkollegor! Vi ses snart igen, hoppas jag.

PS. Här kan du läsa mer om Málaga och Costa del Sol.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

23 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ulrika
Ulrika
6 years ago

Åhhhhhh….din fina klänning……me like!

Cathinka - På vift!
6 years ago

Det var kul att ses igen!!

Liniz Travel
6 years ago

Så kul å se dig! Synd att det blev såå kort! Var tvungen att skynda hem t vårt kaos å köksrenoveringen! Trevlig helg kramar

trackback

[…] Spanieninspiration och gott tilltugg. Anna/New York – My bite har skrivit mer om kvällen här. Vi höll eventet på Downtown Camper, som numera har en skybar som förtjänar en helt egen […]

Pilla
6 years ago

Snygg summering av kvällen!

Ann-Louise
6 years ago

Som sagt, så trevligt att träffas! Ser fram emot många fler bloggträffar framöver 🙂

Ditte
6 years ago

Vad trevligt att via dig vara med på kvällens evenemang. Jag hade gärna varit med men jag är ju i Spanien och håller ställningarna. Och visst finns här massor att se och upptäcka. Malaga är en jättefin stad och väl värd att upptäcka och det finns många fler både städer, små bergsbyar och en hel del till att ta sig an.
Stor kram och jätteroligt att se dina fina bilder. Kändes lite som om jag var på plats.
Och hotellet ser ju verkigen spännande ut. Får nog ta mig en titt när jag kommer hem.
Stor kram!

Lena i Wales
6 years ago

Mina trakter för mitt andra hem, så jag måste säja att jag känner till Costa del Sol och Malaga ganska väl. Arbetar dessutom som guide där. Men för den skull kan jag inte allt,ännu!
Ha en skön söndag!

Lena i Wales
6 years ago

Mitt andra hem! Bor blandat i Wales och på Costa del Sol. Jobbar dessutom som guide där ibland, så jag känner till ganska mycket om Costa del Sol och Malaga, men inte allt, ännu!
Ha en skön söndag!

Ama de casa
6 years ago

Spanien har verkligen mycket att erbjuda, inte minst i Andalucia. Jag har – av naturliga skäl – rest runt en hel del i detta fantastiska land och tröttnar aldrig på att besöka nya ställen eller att återse gamla bekantingar 🙂

Trevligt att träffas på det där viset 🙂

Emma. Sol som sol?
6 years ago

Här har du ju en till som bor i Málaga! Och visst finns här mycket att njuta av, inte bara väder och bad (som är under all kritik just nu i och för sig).

Blev lite full i skratt över valet av mat när det handlade om Spanien. Varför inte flan istället för pannacotta, liksom? 🙂

Emma. Sol som sol?
6 years ago

Vet du, flan i Spanien är som creme caramel eller brylépudding. Ägg, mjölk, socker … Inget gluten! Här är ett recept på spanska, kan du inte det så kör i Translate.
http://www.lostragaldabas.net/flan-de-queso-mascarpone/
Och kolla runt på hennes bilder, hon har så sanslöst vackra matbilder, bland de vackraste jag sett!

Och du är välkommen hit att studiebesöka! 🙂

trackback

[…] also inspired some of the members to write about the event on their blogs, like this recap from community member Anna Ström Åhlén or this article on the blog […]