Chelsea Pines Inn – prisvärt hotell på Manhattan


Bo både bra och billigt i New York? Det är en ekvation som inte alltid går ihop. Men här gör den det: på Chelsea Pines Inn, ett hotell med perfekt läge på Manhattan!

Jag vet inte hur länge jag letade hotell inför min senaste New York-resa. Innan min kompis skulle ansluta hade jag ett par nätter på egen hand. Och att boka singelrum på Manhattan är knappast billigt.

Att hitta ett prisvärt hotell i New York

Till slut blev det som en sport för mig att försöka hitta det mest prisvärda. Jag ville helt enkelt inte betala något i nivå med en flygresa till New York. Ja, du hör ju det absurda i den jämförelsen. Men så kan det vara.

Så hittade jag ett rum med en queen-säng på Chelsea Pines Inn för 158 dollar natten. Det blev med rådande dollarkurs cirka 1 300 kronor per natt – alltså billigt för att vara New York. Rummet var dessutom osedvanligt stort. Nåja, inte på bredden. Skulle man fram till fönstret gällde det att göra som i Vasakronans gamla reklamfilm (”Dra in magen, så jag kommer förbi och fram!”). Vid fönstret fanns det dock inte så mycket att göra. Det gick inte att öppna och utsikten visade endast en, visserligen grönskande, bakgård.

Skön säng och eget badrum

Men vilken bekväm säng! Du som följt mig ett tag vet hur viktigt detta är för mig. (Här kan du annars läsa om konsten att hitta ett hotell med sköna sängar.) Kuddarna kunde möjligen ha varit lite fluffigare, men någon måtta på kraven får det kanske vara.

Dessutom var mitt hotellrum mycket tyst beläget, vilket inte heller är vidare vanligt i New York. Nu hade jag i och för sig tur och fick rum mot gården. På andra sidan vetter rummen mot West 14th Street som är en rejält trafikerad gata. Men van New York-resenär som jag är, hade jag förstås laddat med öronproppar.

Många trappor och ingen hiss

Chelsea Pines Inn är inget hotell för dig som är beroende av hiss. Här är det nämligen trappor som gäller, i mitt fall fem stycken, upp till högsta våningen. Det var inget problem för mig, men trots styrketränade armar var det skönt att få hjälp med att bära upp och ner väskan. Denna service erbjuds nämligen alla hotellgäster. För att transportera sig själv får man dock, som sagt, använda apostlahästarna (aka benen).

På vägen upp kan man alltid roa sig med att beundra tavlorna. Hotellet har nämligen filmstjärnetema och rummen är döpta efter just sådana. Själv hade jag äran att bo i Yvonne De Carlos rum, vars väggar är prydda med affischer från 40-talsfilmer.

Badrumsprodukter som på ett lyxhotell

Badrummet då? Ja, här finns inget att klaga på. Handdukarna är konstfullt vikta som på vilket lyxhotell som helst. Dessutom ingår det badrumsprodukter som duschkräm, schampo, balsam och bodylotion.

På morgonen ligger det en överraskning innanför dörren. Det visar sig vara hotellets dagliga lilla nyhetsblad som, likt en dagstidning, hamnar på dörrmattan.

Nyhetsblad med tips på saker att göra i New York

I nyhetsbladet Chelsea Morning får man som gäst tips på saker och se och göra i närheten, både restauranger och sevärdheter. Flera av tipsen är säkert sponsrade men de är ändå användbara, särskilt för förstagångsbesökaren. En fin gest som signalerar gott värdskap!

Ett vet jag i alla fall säkert: Hotellets läge är fantastiskt. Med adressen 317 West 14th Street är det gångavstånd till mycket: Gå bara mellan 10 och 20 minuter i valfritt väderstreck och du hamnar antingen i ljuvliga West Village (söderut), sevärda The Highline (västerut), shoppingmeckat Union Square (österut) eller vid läckra Flatiron Building (strykjärnsbyggnaden) norrut.

Hotellfrukost och gratis fika

hotellpriset ingår också frukost, något som inte är vidare vanligt i New York. Varje morgon dukas färska bagels av flera sorter upp i frukostrummet. Här finns även kaffe, te, juice, kakor, flingor, frukt och yoghurt samt olika pålägg. Tyvärr kan jag inte äta gluten, så för min del var det medhavt bröd som gällde. Men jag kunde helt klart äta mig mätt inför  varje heldag på stan.

Visst är det en del av nöjet att äta frukost på restaurang i New York, men det är ändå skönt att snabbt få i sig lite kaffe på ”hemmaplan”’, särskilt som jetlaggad. Mysigt är det också att frukostrummet har ett inglasat uterum och även en uteplats på bakgården.

Servicen var dock ganska varierande under min vistelse. Första dagen blev jag översvallande väl mottagen och lovad glutenfri frukost. Dagen därpå var det annan personal på plats som var betydligt mindre intresserad av mina önskemål (och mycket tystlåten). Även dag två uteblev det glutenfria alternativet, trots nya löften.

Ett hotell att rekommendera i New York

Men, men … Helhetsbetyget för det här hotellet blir i topp, särskilt med avseende på priset och det fantastiska läget. Själv kommer jag säkerligen att boka detta hotell igen, om inte du hinner före?

Enjoy!

PS. Till dig som precis hittat till den här resebloggen: Välkommen att även läsa om mina övriga resor på sidorna Other Bites of the World. Du kan även följa mig på Instagram och Facebook.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ditte
6 years ago

Har haft svårt att kunna kommentera. Långa kommentarer har inte passerat. Testar nu bara.

Resfredag
6 years ago

Igen, ÅH vad bra det blev med bloggen. Superfint!

Sofia
Sofia
6 years ago

Perfekt med info om det hotellet, har spanat lite på det inför nästa ny-resa (lite länge kvar än bara) tusen tack för info

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lä

Vilken tur med rummet där :D, verkligen jättebra pris! Förövrigt gillar jag stilen på rummet :D.

Haha skrattade till gällande Vasakronan inte hört det där på många år!

Fantasy Dining
6 years ago

Vilket bra hotelltips. Där kan jag absolut tänka mig att bo nästa gång.