Tre misstag att undvika när du bokar en New York-resa

Planerar du att boka en resa till New York? Bra plan! Men fall inte i fällan och gör de här tre misstagen.

#1 Priset inkluderar inte incheckat bagage.

Flygkampanjens bokstäver lyser framför dina ögon och du riktigt darrar av pirrighet. Wow, bara 2 990 kronor för en tur- och retur-resa till New York, dessutom med direktflyg. Som i trans söker sig dina fingrar till sajten för klicka hem årets deal – eller? Nja, väl inne på sajten märker du att prislappen ändras ju närmare du kommer kassan. Bagage ingick visst inte! Och inte heller måltid ombord.

Ofta är det nämligen priser med enbart handbagage som flygbolagen lockar med i sina kampanjer och lågpriskalendrar. Se upp och jämför slutnotan på flera sajter innan du bokar.

#2 Du köper en reseförsäkring i onödan.

Att bli sjuk i USA är ingen billig historia, i alla fall inte om du söker läkare. Ett besök på en akutmottagning kan gå loss på många tusen svenska kronor, för att inte tala om ifall du skulle bli inlagd. De flesta tänker därför på att skaffa en reseförsäkring. Men tänk efter innan du kryssar i att du vill köpa försäkring och avbeställningsskydd.

Troligen har du redan en reseförsäkring via ditt kreditkort eller betalkort! Kolla upp villkoren via din bank och boka sedan med detta kort i stället för att betala via internetbanken eller Paypal. Annars gäller nämligen inte kortförsäkringen!

Ta även reda på vad som ingår i din hemförsäkring. Att ha en bra reseförsäkring där är en grundtrygghet. Kortförsäkringen täcker oftast inte kostnader för sjukvård, olycksfall och eventuell hemtransport.

#3 Du betalar kompisens resa på ditt eget kort.

Visst är det smidigt att betala kompisens resa också när du ändå bokar. Men försäkringen som ingår i ditt kort gäller troligen bara familjemedlemmar. Om oturen är framme kan därför din kompis stå utan reseförsäkring.

Nästa New York-resa är bokad!

Varför kom jag nu att tänka på bokning av New York-resor? Jo, det finns en viss färsk erfarenhet här. Jag har nämligen precis bokat höstens resa! *Dansar en glädjedans.* Och klok som jag är (eller snarare vis av erfarenheten), så har jag använt mitt bankkort. Däremot bokade jag och kompisen samtidigt ändå, via gemensam chatt.

På bara några minuter gick vi från tanke till handling, jag och min vän Eva Sollén. Hon kom in från bastun uppe i sin stuga i Pålänge och nämnde för sin man att hon var sugen på en New York-resa. Bara ett par minuter senare skrev hon till mig, exakt samtidigt som jag satt och letade resor för egen del!

Innan någon hann blinka hade vi platser bredvid varandra på Norweigan, t/r Arlanda/JFK i slutet av oktober. Spontant är bara förnamnet. 😉

Visste du att Eva och jag faktiskt träffades tack vare vårt stora New York-intresse? Hon kommenterade på min blogg för cirka sex år sedan, vi började mejlväxla och blev snart nära vänner. Hösten 2014 bokade vi en gemensam New York-resa utan att ens ha träffats IRL. Vad kunde gå fel, liksom? Mycket riktigt: inget. Vi hade en underbar vecka tillsammans i världens bästa stad, och nu är det alltså dags igen. Som vi längtar!

Har du också planer på en New York-resa? Berätta gärna.

Enjoy!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Reiselinda
5 years ago

Så värt att tänka på alla extra kostnader som ofta tillkommer på de billiga bolagen. Och även bra att ha koll på detta med försäkringar. Det gäller förstås inte bara till New York!

Eva - People in the Street

Hahaha, ja tänk vad spontanitet kan göra 🙂 Jag vill minnas att vi var lika spontana förra gången när vi bestämde att vi skulle resa till New York tillsammans. Vi kommer att ha det så himla bra!

Kramar

Ann-Louise
5 years ago

Väldigt bra tips, speciellt nr 3 tror jag att det är många som inte tänker på. Och vad kul med en ny New York-resa!!!

Ama de casa
5 years ago

Visst är bloggvärlden härlig! Så kul att ni har bokat nu och ska åka tillsammans igen 🙂
Jag har blivit tvungen att ställa in ett par resor i höst (som i och för sig bara var på planeringsstadiet) och fokuserar nu bara på att blir friska och hel igen så att planerna kan återupptas 🙂