Villa Samadhi – romantiskt hotell i Kuala Lumpur

Vistelse i samarbete med Malaysia Experten

Jag är förälskad i ett nytt land: Malaysia! Nu kommer en serie reserapporter här på bloggen. Först ut är romantiska Villa Samadhi i Kuala Lumpur, mitt första möte med Asien.

Direkt när jag kliver ut ur ankomsthallen möter den mig, den tropiska värmen. Det är så annorlunda mot hemma! Jag och min man har rest nästan ett dygn men nu är vi framme, och för min del är det extra speciellt: att möta en ny världsdel.

Vår chaufför kör oss till Malaysias huvudstad Kuala Lumpur, där vi ska bo de första dagarna. Nattljusen glimmar bland skyskraporna när vi glider in ett område med ambassader. Där, inbäddad i grönska och lugn ligger vårt första hotell: Villa Samadhi.

Och vilket rum vi får! Eller snarare svit. För det är nämligen en hel lägenhet, med kök, badrum, uteplats och walk in-closet. Sängen är drömlikt fluffig och skön vilket passar mig perfekt, prinsessan på ärten som jag är.

Här skulle jag gärna stanna längre. Det känns faktiskt inte som att vara på ett hotell utan mer som gäst i en privat villa. Överallt finns de små detaljerna som ger den där lyxiga känslan av boutiquehotell.

På altanen finns ett bubbelbadkar och det stora badrummet minimerar alla risker för dust om handfatet. Här finns två, rejält tilltagna med alla badrumsprodukter som behövs.

Efter intag av lite frukt och godsaker som står framdukade säger vi god natt. Jetlaggad som jag är somnar jag dock inte förrän framåt tresnåret. Men det ordnar sig! Bakom mina solglasögon går det mesta att dölja …

Så går vi ut till en ny dag, där Asiens dofter och ljud smyger sig på. Av storstadens brus hörs inte ett knyst, när vi går genom grönskan till paviljongen med frukost. Med smoothies och omelett i magarna är vi sedan redo för en guidad rundtur på området.

Trevliga Tiffany Teoh, som är sales manager på Villa Samadhi, berättar mer om hotellet och det är nu jag imponeras på ett annat sätt. I denna lyxiga miljö har man nämligen också tänkt på hållbarheten, från början till slut.

Här används genomgående naturmaterial som bambu, torkat gräs och återvunnet trä. Allt i en njutbar kontrast mot färgsprakande tyger och belysning av modern design.

Ska du fira smekmånad i Kuala Lumpur? Eller bara åka på en romantisk retreat? Då är Villa Samadhi ett utmärkt val, berättar Tiffany, som tagit emot många bröllopspar här vid den blänkande lagunen.

Inget rum är det andra likt men varje gäst möts av ett personligt välkomstbrev, ihoprullat i ett rör i gammaldags stil. Vill man äta på rummet (eller laga mat i eget kök) står hotellets kockar gärna till tjänst.

Hotellet byggdes främst för att ta emot par och passar inte barn under 12 år. Det är bra att veta, med tanke på säkerheten kring den speciella poolmiljön.

När vi lämnar Villa Samadhi är det lite motvilligt; det blev ju bara ett kort besök. Men vetskapen om att vi kan återvända tröstar. Och nu väntar nya äventyr. Vi ska nämligen pricka av nästa punkt på resans spännande program: en guidad upptäcktsfärd i Kuala Lumpur!

Fortsättning följer …

Vistelsen i Malaysia genomfördes i samarbete med Malaysia Experten. Text, innehåll och åsikter är som alltid mina egna. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

26 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack, ja, det var det verkligen! Skulle gärna återvända. 🙂

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Nämen så kul att höra! Tänk att ni såg just vårt hotell.
Ja, det var en riktigt härlig upplevelse.

Tack för din kompletterande upplysning om taxi! Vi hade ju egen chaufför under resan och behövde inte tänka på transporterna till och från hotellen.

Hotellets läge var ju också verkligen lugnt, just där bland ambassaderna.

Ha en fin fredag!

Beautiful Life
7 years ago

Vad härligt det såg ut!!

/Anna

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Vad roligt att du tyckte det! Detta var ju mitt första besök i Asien men av vad jag sett så instämmer jag. Otrolig service, verkligen!

Cathinka - På vift!
7 years ago

Vilket oerhört vackert hotell! I Asien har de verkligen förstått innebörden av ordet service, nästan till en nivå då det nästan kan kännas för mycket för min svenska gör det själv mentalitet:)

ladybird
7 years ago

När jag hälsade på min väninna i KL bodde vi på Jalan Madge- samma gata – mittemot hotellet. Från poolen uppe kunde vi se ner över Villa S och jag kommer i håg att min väninna pekade ut hotellet som "nice small luxury hotel". Kul att ni fick uppleva ett sådant lyxigt ställe. Dock skulle jag upplysa andra om att taxi är ett måste för att komma till och från hotellet vilket inte är dyrt. I det området finns många ambassader och condos där västerlännigar som arbetar i KL bor. Vanliga KL-borna skulle inte ha råd att bo i de… Read more »

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Ja, visst var det en underbar gest! Roligt att du också tyckte det var fint. 🙂

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack, ja, detta var ett verkligen speciellt hotell. Roligt att du också kunde tänka dig att stanna där. Visst har du så rätt, det gäller att ta för sig. 🙂

Christine - 29°
7 years ago

Wow så fint. Och kul detalj att varje gäst får ett personligt välkomstbrev. 🙂

Veiken
7 years ago

Åh så härligt! Det är bara att ta för sig vad livet har att erbjuda.
Vilket suveränt fint hotell. Där skulle jag kunna stanna några dagar!

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Åh, tack så mycket! Vad kul att du blev sugen på att åka dit. Ja, det kan verkligen rekommenderas, både KL och hotellet. Skönt att höra att vi är fler som är sena på bollen när det gäller Asien. Men bättre sent än aldrig! Kram

Bigge
7 years ago

Wow, vilken romantiskt hotell!! Jag åker idag om det hade gått=) Så perfekt ställe att fira sin födelsedag eller smekmånad. Jag kommer absolut lägga Kuala Lumpur på min reselista. Jag har tyvärr inte hunnit med att resa till Asien. Det kommer…kram
Urtjusiga bilder!!

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack så mycket, Ditte! Vad roligt at du vill lusläsa och följa oss även i efterhand. Det fanns ingen tid att blogga under resan men nu kommer en serie inlägg.

Ja, hotellet var verkligen något extra. Det kändes just personligt och väldigt annorlunda. Kul att du också kunde tänka dig att bo där.

Ja, Malaysia är ett fantastisk land med sådan mångfald: hela Asien på en liten yta. Jag längtar redan tillbaka!

Kram och ha en fortsatt skön helg.

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack så mycket, Marina! Vi är hemma nu igen, så jag rapporterar från resan i efterhand. Under själva trippen fanns ingen tid att blogga. 🙂 Kul att du "följer med"!

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack så mycket, Gerd, vad roligt att du "följer med" och tack för de fina orden. Ja, detta var sannerligen lyxigt och njutbart. Kram!

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack, ja, detta var verkligen speciellt! Tala om lyxig start. Haha, jag förstår att det var lite skillnad på 80-talet … 🙂

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack, vad roligt att du vill höra mer. Ja, det kommer många rapporter framöver. Hotellet var verkligen något extra!

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Det ligger "ostnordost" i staden, bland ambassaderna. Ja, jag läste om din hemska olycka. Förstår verkligen att den kastade en skugga över er resa. Roligt ändå att du vill återvända. Ett fantastiskt land!

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack, vad roligt att du blev sugen! 🙂 Ja, där skulle man lätt fastna. Tala om njutbart!

Lena i Wales
7 years ago

Ser verkligen härligt ut! Och vilken service.
ser fram emot fortsättningen!

Ama de casa
7 years ago

WOW!!! Det var verkligen inget dåligt första möte – vilket ställe! 🙂

Så såg verkligen inte vårt första möte med Asien ut då i början på 80-talet… 🙂

Gerd ♥
7 years ago

Åh, vad härligt att få resa med era bilder! Ser helt underbart lyxigt och bekvämt ut.
Tack för titten!
Kram, Gerd 💙

4000mil
7 years ago

Vilket fint hotell? Var i KL ligger det?
Kul att du förälskat dig i Malaysia. Vår bekantskap överskuggas av en dramatisk olycka, men jag gillar ändå Malaysia och vill återvända.

Marina
7 years ago

Härligt! Välkommen till värmen och fukten 😉 Det ska bli väldigt kul att höra om resten av er vistelse!

barabrittiskt
7 years ago

Just wow! Blir otroligt sugen. Risken är väl att jag skulle fastna på hotellet, haha.

Ditte
7 years ago

Välkomna hem!Vad härligt att nu ett tag få komma tillbaka till KL och Malaysia. Jag kommer att lusläsa…
Vilket hotell! Och just att det inte är i det inte ingår i de större hotellkedjorna gör det ju så mycket bättre för på Hilton, Marriott m.fl. är det helt ok men inte direkt personligt och det är ju oftast det man vill ha vad gäller hotell. Här på Villa Samadhi skulle jag gärna vilja bo en natt eller två. Jätteroligt att du nu är lite fast i Asien och just nu i Malaysia.
Kram och tankar från mig.