Vykort från Split

Här kommer en hälsning från ett mycket varmt och soligt Split. Ja, vi kom iväg till Kroatien och njuter för fullt av god mat, fina vyer, bad och vila.

Det är 35 grader i skuggan men 23 inne på hotellrummet. Här sitter jag med datorn i knät på svala lakan och har just sköljt saltvattnet ur håret.

Dagen har varit fylld av bad, på en båtutflykt till Brač, grannön mindre än en timme bort. Annars tar vi dagen som den kommer här vid Adriatiska havet. Vi strövar i vindlande gränder från romartidens dagar, beundrar lyxjakter, vänder ansiktet mot solen och tar paus på ett café eller en vinbar. Allt medan dagens hetta övergår i natt.

Första kvällen i Split för mig och min man. Foto: Evy Knoph.

Datorn har fått fortsätta vila, tryggt i sitt fodral. Jag skriver så mycket, hela dagarna, i mitt jobb. Dessa sommarveckor har både den och mina hjärnceller fått vila. Det behövde vi.

Vårt hotell, Royal Piazza, bland gamla stans ståtliga hus, välkomnar med sval temperatur och meditativ musik. En oas som är balsam för både kropp och själ.

Ett litet ”vykort” från vår vistelse vill jag skicka här, med dessa bilder och ord. Fler rapporter hittar du på min Instagram, inte minst stories, om du är nyfiken på Kroatien. Varför inte följa @restanten också? Det är min vän (tillika resenörd) Evy Knoph, som tillsammans med sin dotter också tajmade in en resa hit med många trevliga träffar som följd.

To be continued … Till dess, vad du än gör och var du än befinner dig:

Enjoy!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Evy Knoph
2 years ago

Jättefina bilder Anna 👍. Ja men härligt att bara drälla runt i värmen :-), fin kombi stad o strand, nu när vi inte har kunnat åka till vårt New York på ett tag. Nu njuter vi in i det sista här i Split 😎! Bästa cocktail hittills, ”Swimmingpool” i gränden strax bakom ert hotell 🍹. Kan tänka mig en till sådan innan man är klar här.

Johnny Friskilä
2 years ago

Torget på första bilden är ungefär 50 meter från den lägenhet jag hyrde förra hösten. 🙂

Lena i Wales och Spanien

Tack för vykortet!
Så härligt ni har det. Njut!

Marias Memoarer
2 years ago

Split är verkligen en fin stad 🙂 Och jag upplevde inte lokalbefolkningen som fullt lika turisttrötta som de var i Dubrovnik. Inte för att de tog emot en med öppna armar och ett stort leende här heller. Men kanske de är lite gladare över turister i dessa städer nu jämfört med förut? 🙂

FREEDOMtravel
2 years ago

Så mysigt! Split är en fin stad som vi tycker mycket om!! Skönt att ha luftkonditionering. Det har jag saknat denna sommar i Sverige 😉

Jossus Travelpics
2 years ago

Vad härligt att komma iväg. Jag var i dom trakterna förra året och det är ju så otroligt fint och med så mycket att se.