Iguana – läcker mexikansk restaurang i New York

Vill du äta och dricka gott – och samtidigt vara med om en läcker upplevelse i New York? Tänkte väl det. Då ska du bege dig till en annorlunda och riktigt bra restaurang i Midtown West.

Restaurangen serverar mexikansk mat och heter Iguana. Enligt (obekräftade) rykten anser många New York-bor faktiskt att detta är en av stans bästa mexikanare. Hit kom jag en aprildag i sällskap med två kompisar, varav den ena varit här ett flertal gånger – och därmed tipsade oss andra.

Den första beställningen var solklar: en immande kall Frozen Margarita. Inte mindre än 25 olika sorter finns att välja bland och jag vågar gissa att alla är vinstlotter. Denna drink var nämligen klockren! Stor, smakrik och – det ska medges – stark. Så ett litet varningens finger lyftes härmed …

Vi började utomhus, där vårvindarna dock var lite väl kyliga (inte ens drinken hjälpte). Därför flyttade vi strax in i huvudrestaurangen i stället och det var rätt beslut!

Här väntade nämligen en upplevelse utöver det vanliga. Vår initierade kompis beställde direkt husets guacamole och nu började showen. Kocken/kyparen rullade fram en vagn med ingredienser och ”trollade” sedan precis intill vårt bord, med högsta skicklighet och fart. (Ett extra plus för att han uteslöt chili, vilket jag tyvärr inte tål.) Jag blev så imponerad att filmkameran inte hann fram – sorry, folks.

Voilá: Så var det dags att avnjuta det färdiga resultatet: gudomlig guacamole. Till den inmundigade vi diverse tilltugg och upptäckte att vi inte hade någon botten. Det hade dock skålen med guacamole, så det var bara att vinka in kyparen för en ny tillverkning.

Nu beställde vi också varsin huvudrätt: friterade skaldjur, aioli och nachos. Alla smaker utföll till största belåtenhet och restaurangen växte i våra ögon för varje tugga. Vem hade kunnat ana att den där drinken skulle leda till en sådan festmåltid?

Alltmedan eftermiddagen förflöt fylldes restaurangen av fler gäster och dess popularitet gick inte att ta miste på. En riktigt mysig lokal med annorlunda inredningsdetaljer, och något som passar både den romantiska dejten och kompisgänget.

Iguana består även av två våningar till, där det erbjuds dansgolv och salsa av annan typ än den på tallriken. Faktum är att Iguana är listad som ”One of the 5 best latin clubs in New York”, enligt CBS New York.

 

Vackra detaljer fanns förstås även i the restroom, där undertecknad passade på att föreviga handfatet.

Vill du också besöka Iguana? Adressen är 233 W 54 St, i Midtown West. Kom törstig bara – och definitivt hungrig.

Enjoy!

PS. Du följer väl New York-bloggen på Facebook? Där får du ännu mer inspiration och tips!

Samtliga foton: Anna Ström Åhlén.

10
Leave a Reply

avatar
10 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Susanne JönssonAnna Ström ÅhlénAnnikalenaiwalesAndreas Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Susanne Jönsson
Guest

Låter som ett kanontips! Men hur är prisläget?

Anna Ström Åhlén
Guest

Hej! Priserna hittar du på Iguanas webbplats: http://www.iguananyc.com/menus/dinner/ Jag upplevde det inte som dyrt men å andra sidan är ju dollarkursen sämre nu. När jag besökte Iguana kostade en dollar under 7 kronor men nu ligger den ju kring 9 kronor. Restaurangen har även prisvärda fastprismenyer: http://www.iguananyc.com/menus/prepost-theatre-prixe-fixe-menu-28-95/ En stor brunch inklusive drink går på cirka 13 dollar, vilket också är prisvärt.

Annika
Guest

Vad läckert det ser ut och är säkert också!

Anna Ström Åhlén
Guest

Tack, Annika. Ja, sannerligen. Det får nog bli ett återbesök. 🙂

lenaiwales
Guest

Guacamole, aioli, Jag är riktigt såsig!
Vad trevligt att de gör guacamole framför ögonen på gästerna, då kan t o m jag äta den, bara ta bort citronen.
Övrig mat ser urläcker ut och miljön vacker.
Ha en trevlig helg!

Anna Ström Åhlén
Guest

Tack! Ja, det var så gott! Den där lilla showen gav en extra dimension åt besöket. Härligt att de anpassar dig också: ingen chili till mig och ingen citron till dig. 🙂 Trevlig helg önskar jag dig också!

Andreas
Guest

Ser gott ut, tack för intressanta skildringar från din vardag i New York.

Anna Ström Åhlén
Guest

Tack själv för den positiva återkopplingen! Jag önskar dock att jag hade mera vardag i New York. Jag bor ju inte i staden – än. 😉

Pernilla
Guest
Pernilla

Ser väldigt gott och mysigt ut! Var inne på deras hemsida och kollade, men förstod inte riktigt vad som menas med brunch. Vet du om brunchen serveras som buffé eller får man en tallrik med lite olika rätter eller ska man välja en rätt från listan…? M.v.h. Pernilla som snart reser till NY för första gången.

Anna Ström Åhlén
Guest

Hej!

Jag har själv inte ätit brunch där men kikade på deras meny nu. Det ser ut att vara så att du väljer en rätt på listan. På nätet har folk lagt upp lite bilder från restaurangen och då såg jag en av brunchrätterna, som var riktigt stor.

Hoppas du får nytta av alla mina nybörjartips på den här sidan: http://www.newyorkmybite.com/p/forsta-gangen-i-new-york-nyborjarguide.html

Ha en härlig resa!