New York City Signs

Att gå runt i New York är inte som att gå runt var som helst. Vi som alltid återvänder vet. Du som ännu inte varit där vet också, från film och tv. Och du som bor där, vet ju självklart.

Ingen dag är den andra lik, allt kan hända. Att bara passera ett par kvarter eller sitta på en uteservering är som att delta i en film. Som att se en show – och vara en del av den.

Här kan det passera en man med en jordglob som mössa, som om det vore det mest naturliga här i världen (!). Här kan någon ha gul lackklänning mitt på en vardag eller åka inlines topless (ja, det är tillåtet, så länge man inte gör business av det hela).

Sedan har vi skyltarna i New York, de som fångar vår uppmärksamhet högt och lågt. Med allvar eller eftertanke, eller – som här – med humor …

Skyltar från en annan tid har också sin plats. Vi tackar för att någon sparade dem!

Slutligen är det väggarna, där det plötsligt dyker upp en tanke. Något klokt att ta med sig, på promenaden genom stan. Att det sedan står en cykel intill, med en korg fylld av vår, det är ju inte konstigt. För det är ju så, som en film: vårt älskade New York.

Enjoy!

2
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
AnnikaAnna Ström Åhlén Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Annika
Guest

Vilket roligt blogginlägg, du är verkligen duktig på reportage Anna!

Anna Ström Åhlén
Guest

Åh, tack, Annika! Jag blir så glad för dina uppskattande ord. De betyder mycket!