Bathtub Gin – hemlig bar i Chelsea, New York

En fantastisk speakeasy. Bild lånad av Travel Browsing with Deborah Browser/Bathtub Gin.

Stone Street Coffee Company står det på skylten. Men troligen har du inte gått hit för att ta en kopp kaffe. Inne i denna, till synes vanliga, coffee shop döljer sig nämligen ett typiskt New York-fenomen: en speakeasy!

Hemliga barer har jag berättat om tidigare här på New York-bloggen. De flesta är, epitetet till trots, inte så hemliga längre. Men de utgör ett klart spännande inslag i New Yorks nattliv, där man får leka lite ”Fångarna på fortet” innan man väl är inne. Om man nu kommer in, vill säga. Visst har även jag varit med om motsatsen

Foto: Tom Simpson.

Men åter till kaffebutiken och en speciell vägg, dit man snart riktar uppmärksamheten. Det är nämligen så att den har en utskuren kontur av en dörr som med (högst ojämna) mellanrum glider åt sidan och avslöjar innandömet.

Ja, visst har du redan förstått. Bakom väggen döljer sig Bathtub Gin, en klassisk speakeasy. Den kväll som jag och min kompis hittar hit är det inga som helst problem att komma in. (Men det går att boka bord och även äta middag här.) Vi går rakt igenom butiken och – tada – in genom den hemliga dörren!

Därinne är stämningen på topp och det är nästan fullsatt. Inga lediga bord finns förstås men vi nöjer oss med ståplats och en cocktail i handen.

Just denna kväll bjuds det också på 20-talsjazz, framförd med största inlevelse. Precis så som sig bör på speakeasybar.


Foto: Darcie Tanner.

Badkaret då – vad har det med saken att göra? Namnet syftar helt enkelt på en metod att tillverka gin under förbudstiden. Som synes på bilden ovan finns också ett riktigt badkar i lokalen, tronande i mitten. Under vårt besök är det dock ockuperat av poserande gäster som tar tidsresan på största allvar (eller inte).

Blev du nyfiken på ett besök? Adressen är 132 9th Ave. Men fixa en plats i badkaret, det får du göra själv …

Enjoy!

PS. Du hittar mig också på Instagram, med reseinspiration även från andra resmål än New York.

.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
8 years ago

Vad kul att du frågar det! Ja, det lär ha kommit en del i Stockholm och Göteborg:

http://www.yelp.se/list/speak-easy-barer-i-stockholm-stockholm

http://thatsup.se/goteborg/bar/stranger-gothenburg/

Tack för påminnelsen; det är lätt att bli hemmablind. 🙂

Anna Ström Åhlén
8 years ago

Ja, det är det verkligen! Det roliga är att gömställena är så kluriga. Vissa döljer sig bakom en telefonkiosk och andra bakom galgarna i en kemtvätt. Älskar detta koncept! Hoppas du får möjlighet att besöka någon framöver.

Lanclin-Linnea
8 years ago

Riktigt coolt spännande! Finns det någon liknande någonstans i Sverige månne?

Helena
8 years ago

Verkar så spännande med hemliga barer!