En tropisk trädgård inomhus – Ford Foundation Building i New York

Att leta upp hemliga trädgårdar är ett av mina nöjen på Manhattan. Men en trädgård behöver faktiskt inte vara utomhus. Följ med till en tropisk trädgård som få vet om …

Inte långt från Grand Central ligger en grönskande oas med damm – inomhus! Det är en tropisk trädgård i etage, som helt enkelt är innergården i en kontorsbyggnad.

Byggnaden heter Ford Foundation Building och är öppen för allmänheten under kontorstid. En undangömd pärla som inte många känner till!

Väl inne är Manhattans brus fjärran. Genom de gigantiska fönstren spelar ljuset bland grenar och blad, i en miljö som både bjuder på vackra stensättningar och en porlande damm.

Akta dig för nackspärr när du spanar in de högsta våningarna i detta kontorskomplex, liksom det mäktiga takfönstret. Vilka har rummen högst upp, månntro?

Det är gratis att gå in i trädgården. Så välkommen att slå dig ner för stunds vila, kanske med sällskap av en bok eller medhavd musik. Mat och dryck får du dock låta bli!

Har du några mynt till övers kan du kasta dem i dammen, till förmån för världens barn. Alla mynt går nämligen till UNICEF, bara det värt ett besök.

Den här inomhusträdgården är ett måste för dig som älskar just trädgårdar och – inte minst – annorlunda upplevelser i New York.

Enjoy!

PS. Vill du ha fler tips om New York? Välkommen att även gilla Facebooksidan för New York-bloggen.

Samtliga foton: Anna Ström Åhlén.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments