Mitt drömresmål just nu

Överst: New York, foto: Anna Ström Åhlén. Underst: Seychellerna, foto: Olivier Cochard-Labbé.

Vart skulle jag helst vilja resa? Svaret är inte helt enkelt, när det är dags för nästa ämne i #Reseutmaning2016: ”Mitt drömresmål just nu”.

Mitt största drömresemål, som jag ännu inte besökt, är och förblir Seychellerna. Detta land står överst på min bucket list och  jag vet att jag en dag kommer att vara där. Jag kommer att lämna fotspår i den vita sanden, simma i det turkost blå och bara vara. Jag kommer också att med stor nyfikenhet utforska den minst sagt sällsamma naturen.

Anse Government, Mahé, Seychellerna. Foto: So Seychelles.

Seychellerna eller New York?

Men ska jag vara helt ärlig? Just nu längtar jag faktiskt mest tillbaka till New York. Det är bara fyra månader sedan jag senast var där – i november. Då stannade jag i två veckor och njöt till fullo. Men nu är abstinensen här. Jag trodde jag var ”mätt”, men ack vad jag bedrog mig. Sakta men säkert kryper den tillbaka och filtrerar mina ådror, den där New York-kärleken som inte är helt olik en drog.

Den mest yra förälskelsen har dock övergått i en djup, trofast kärlek. Och sin kärlek vill man ju träffa, eller hur?

Extra stark är längtan nu, i och med vårens intåg. Jag vet att de gröna knopparna syns i Central Park, jag vet att de inom kort exploderar i en kaskad. Jag vet också hur fåglarna kvittrar i Bryant Park och hur dofterna känns, från allt mellan dumplings och pretzels.

Så mitt drömresmål just nu? Ja, detta skulle handla om Seychellerna – men det kom (”surprise”) att handla om staden som aldrig sover.

Allt är möjligt

Nu har jag ju dock inställningen att det ena inte behöver utesluta det andra, och att allt har sin tid. Det är inte för inte som mitt motto är:  ”Nulla tenaci invia est via – för den uthållige är ingen väg ofarbar!” (av en händelse detsamma som Spykers).

Jag kommer till New York igen. Och i sinom tid även till Seychellerna. Till dess njuter jag av det jag faktiskt har här och nu: ett hem där jag stortrivs, i en mysig småstad. Jag har ju också en annan resa på gång. Därför säger jag till mig själv: ”Enjoy!”

Vilket är ditt drömresmål just nu?

PS. Min New York-blogg heter New York – My Bite of the Big Apple. Välkommen även dit! Du kan också gilla sidan på Facebook, för att få ännu fler tips om det stora äpplet. Jag finns också på Instagram.

Foto: Anna Ström Åhlén, om inte annat anges.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
8 years ago

Kul att höra! Ja, det är verkligen häftigt hur resebloggarna kan få en att upptäcka nya platser. De har verkligen revolutionerat reseplaneringen och rededrömmandet.

För min del har Seychellerna varit ett drömresmål ända sedan gymnasiet! En av mina klasskamrater hade sina föräldrar boende där, så vi andra fick täta "insiderapporter". Givetvis blev vi alla extremt sugna på att åka dit! Det har dock fortfarande inte blivit av för min del, men en dag så …

Anna Ström Åhlén
8 years ago

Ja, visst är det underbart! Att drömma och fantisera är ju också en stor del av upplevelsen och gör den desto starkare när man väl kommer fram. 🙂 Precis som du gillar jag blandningen. Kan man blanda på samma resa är det extra bra!

Maria
8 years ago

Seychellerna har jag inte ens haft i tankarna tidigare, förrän jag kom i kontakt med destinationen via diverse resebloggar – ännu ett bevis på hur pass starkt resebloggare kan påverka andras resande och resedrömmar 😉

Anna Ström Åhlén
8 years ago

Kul att du också längtar till Rom! Portugal besökte jag 2009 (Lissabon, Estoril och Cascais) och det kan verkligen rekommenderas.

Ska kika in på din blogg. Ha en härlig vecka, du med!

Hallin på Resias blogg

Åh, det här med att drömma om olika resmål älskar jag! Har en ständig lista på resmål som jag vill åka till. Jag tycker om att varva storstäder med avkopplande resmål och sevärdheter med en gnutta sol och bad!

Maria at inredningsvis

Rom och Portugal står högt på listan 🙂 Annars älskar jag mitt gamla Götet om våren.

Idag har jag personligt presenttips på bloggen 🙂

Ha en härlig ny vårvecka!

LOVE Maria

Anna Ström Åhlén
8 years ago

Vad härligt med någon mer som förstår känslan! Ja, man får helt enkelt se till att slippa välja. 🙂

Nej, jag har inte varit bofast i New York men jag åker dit varje år sedan lång tid tillbaka, ungefär var sjätte månad. Nu kommer det dock att dröja lite, eftersom jag inte har tid! Lyxproblem, absolut …

Har du bott i New York?

Marie
8 years ago

Varför välja när man kan åka till båda liksom? 🙂 New York är ju bara helt fantastiskt, så jag förstår dig helt. Har du bott där någon gång?