När jag vann en plats på Mix Megapols Tjejplan

Just i dag för elva år sedan hände något speciellt. En sådan sak som nog bara händer en gång i livet. Jag vann en plats på Mix Megapols Tjejplan till Fuerteventura!

Det var min kära mellansyrra som berättade för mig om Mix Megapols Tjejplan 2010. Hon tyckte jag var värd att få komma bort lite och ville skicka in mitt namn till uttagningen. Dessutom skulle Andreas Johnson komma och uppträda på denna resa, och min syster visste så klart att jag var ett stort fan till denne artist.

Mix Megapols tjejplansresa till Fuerteventura

Sagt och gjort. Jag blev anmäld och den ena vinnaren efter den andra valdes ut i direktsänd radio. Men inte undertecknad. Då gick hon in på tävlingens Facebooksida och såg att man kunde lägga in sitt namn där också. Självklart ordnades detta och ett par dagar efteråt blev jag uppringd! Det var Mix Megapol som meddelade att EN person från Facebookgruppen skulle få en plats på planet, och nu stod det mellan mig och två personer till.

Skulle man ta ut segern i förskott? Nja, egentligen inte. Men sån är inte jag. Antingen har jag ett sjätte sinne eller också funkade verkligen attraktionslagen. Jag hade bara bestämt mig för att jag skulle med!

The winner takes it all

Radiokanalen skulle ringa upp mig senast klockan 13 om jag hade vunnit och klockan hann bli både det och mer därtill. Ändå gav jag inte upp. Jag skulle ju vinna?! Det här kunde inte stämma!

För att krydda det hela lite mer hade jag lagt in Abbas låt The Winner Takes it All som ringsignal för Mix Megapol. Ja, ”all in” är vad som gäller för mig …

Så, en kvart efter utsatt tid, började min lilla Sony Ericsson spela. Jag hade fått platsen, precis som jag visste! Jag, och cirka 45 tjejer till skulle få kliva på planet till Fuerteventura, för en veckas sol och bad. Med all inclusive!

 

Skrattanfall varje dag

Så följde en närmast osannolik vecka. Något man vanligtvis bara kan drömma om! Vi inkvarterades på hotellanläggningen Playitas som är inriktad på träning, med gym, tennisbanor och dansstudio. Detta passade mig utmärkt, då jag sedan fem år tillbaka hade börjat gymma regelbundet och faktiskt var riktigt fit for fight.

Tjejerna parades ihop med varsin rumskompis i passande ålder. (I gänget fanns allt från 25- till 50-åringar.) Jag och min rumskompis Susanne var en riktigt passande kombination. Som vi skrattade denna vecka. Tårarna sprutade och vi låg dubbelvikta, exakt varje dag.

Vädret var på vår sida med strålande sol och 25 grader, så det blev både bad och solande. Beträffande idrottsaktiviteter så fick vi i viss mån välja. Jag var mycket på gymmet men provade också (med mindre framgång) tennis. Powerwalk var dock min melodi, och jag och Gry Forssell tog täten upp på berget vid anläggningen.

Den godaste maten jag någonsin ätit

Resans höjdpunkt var utan tvekan grillkvällen på ramblan, då ”Fredagskocken” lagade det godaste jag någonsin har ätit. Tänk er cirka femtio babblande, festglada tjejer som alla fått i sig en och annan fördrink. När maten kom på bordet blev det knäpptyst! Sedan började berömmet flöda: ”Åååh, det är så gott!”, ”Åh, det är det godaste jag ätit i hela mitt liv!”.

Spelning med Andreas Johnson och Ola

Ännu bättre skulle det sedan bli. Vi gick till en hyrd klubblokal och där fick vi avnjuta uppträdanden av först Andreas Johnson och sen Ola! Undertecknad stod förstås längst fram och ”carpade” dagen. Tyvärr försvann artisterna lite hastigt från scenen. Mina små söner hade förberett intervjufrågor som jag hade med mig, handskrivna med charmig stil. Men det blev det inget med.

Föga anade jag då att jag nio år senare skulle få en helt egen intervju med Andreas Johnson, dessutom på hemmaplan i Strängnäs!

TravelAnna på Fuerteventura. Foto: Susanne Helledal.

Vänner för livet

Det allra bästa med resan var dock de vänskapsband som knöts. Många av oss är fortfarande vänner, på Facebook om inte annat, men flera även IRL.

Själv hittade jag inte minst min kära vän Ulrika, där en riktigt fin vänskap växte fram. En sån som inte ”växer på trän”. Efter många år av skrivande och telefonkontakt möttes vi till slut igen i New York, våren 2018 då vi hyrde en lägenhet tillsammans. Denna vecka blev så fylld av skratt att vi ibland trodde vi skulle bli upphämtade av polisen eller farbröder i vita rockar …

Tack, Mix Megapol! Och tack till livet som lät ”the winner take it all”.

PS. Hittar du mig i filmen nedan? 😉

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lena i Wales och Spanien

Vilken upplevelse och så roligt ni hade!
Trevligt att titta tillbaka på positiva tillfällen i livet!
Fin weekend önskar jag dig!

Veiken
3 years ago

Allt utom minnen kan tas ifrån oss. Det gäller att samla så många fina minnen man kan. Detta är verkligen ett härligt minne för dig. Dessutom roligt att läsa om för oss andra!

FREEDOMtravel
3 years ago

Vilken grej! Och vilket härligt minne!! (Älskar att du la in den där ringsignalen, haha, all in var ordet!)

Sara
3 years ago

Åhh vad kul! Jag minns när den här tävligen gick. Verkade verkligen underbart och var kul att resa med nya människor och skapa nya vänskapsband 🙂