Press Lounge, Ink 48 – läcker takbar i New York

Planerar du att ta en drink på en takbar i New York? Då får du inte missa takbaren på hotell Ink 48: Press Lounge.

Press Lounge är en rooftop-bar, med en helt hänförande utsikt. Gå helst dit innan solnedgången, för att kunna följa det spektakulära skådespelet från första parkett. Givetvis med en drink, en öl eller ett glas vin i handen.

Det finns både platser under bar himmel och en del under tak. Under mitt besök föll valet på det sistnämnda, då vårkvällen bjöd på lite småkyliga vindar.

Hotellet Ink 48 ligger i Hell’s Kitchen, Midtown West, med adress 11th Ave & W 48th St. Det är ett Kimptonhotell, vars systerhotell 70 Park Avenue jag bodde på under denna resa till New York.

Du behöver inte vara gäst på hotellet för att besöka baren. Men se till att vara hyfsat välklädd och kolla gärna innan om det är förbokat. Det händer att takterrassen abonneras för privata ändamål. Kanske minns du Sveriges Mästerkock 2012, då en av deltävlingarna gick av stapeln på just detta tak?


När natten sänker sig över New York tänds de miljontals glimmande ljusen, i skyskraporna som blir silhuetter mot den sammetsblå himlen. Det är som att befinna sig på en teater med overkliga kulisser, där den ena vyn överträffar den andra.

Men det är verklighet. Det är här och nu, i min (och din?) favoritstad på jorden. Känslan genomsyrar mig rent fysiskt, pulserar i mitt blod.

Att sitta här, i hjärtat av New York, i den svala vårkvällen och bevittna detta skådespel … och samtidigt veta att det är alldeles på riktigt. Att överträffa det är svårt. Pröva själv!

Vill du också besök Press Lounge på Ink48? Här är en karta.

Enjoy!

Samtliga foton (mobilbilder): Anna Ström Åhlén.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
11 years ago

Tack så mycket! Ja, på taket till Ink48 var jag väldigt nära himlen i dubbel bemärkelse.

annsan
annsan
11 years ago

bra tips…visst, gillar din beskrivning om hur staden känns i kroppen…fantastiskt….

Anna Ström Åhlén
11 years ago

Bra, detta får ni inte missa! Kanske kan ungdomarna göra något annat en stund, om de inte kommer in? 😉

Ha en fin helg!

Kram

Eva
Eva
11 years ago

Den här har vi kvar att besöka! Men det kanske inte blir i sommar när vi har tonåringarna med oss. Gissar att det är åldersgräns på 21 år…
Men jag ska mejla dem och fråga!
Kram Eva