Reseåret 2016 för Travel on a Cloud och New York-bloggen

Ännu ett reseår är till ända. Som flera andra resebloggare ser jag nu tillbaka på 2016. Men inte för att räkna länder eller resor. I stället vill jag lyfta några höjdpunkter från året som gick –och hoppas du hittar några nya guldkorn!

Jag samlar, som du kanske vet, inte på länder. Inget fel med det. Jag är bara en sådan person som gärna återvänder till mina favoritresmål. Men samtidigt upptäcker jag gärna nya, och det finns alltid resedrömmar på min bucket list.

Året som gick blev ovanligt fyllt av nya guldkorn. Här kommer en liten tillbakablick, på sådant jag minns allra bäst.

#1 På Expressens lista över Sveriges 12 bästa resebloggar

År 2016 började bra: Min New York-blogg blev utsedd till en av Sveriges 12 bästa resebloggarav Expressens Allt om resor. Där omnämndes också Travel on a Cloud*, som ”up and coming”. Så otroligt hedrande och kul! Titta in på listan för många läsvärda resebloggar.

#2 Ett bloggpris med en resa vart jag vill i hela världen

Nästa utmärkelse kom i april: Min New York-blogg fick pris som Best Travel Guide Blog 2016, av Travellink. Priset var en resa vart jag vill i hela världen med Qatar Airways, med ena rutten i business class. Tala om drömvinst! Vart det bär av ska jag snart avslöja …

#3 Nykär i Rom

I april blev det ett återbesök i Rom, för första gången på 20 år. Och besöket överträffade mina förväntningar! Inte mindes jag att Rom kunde vara så pittoreskt, så fyllt av vindlande gågator och mysiga uteserveringar.

Stadsdelen Trastevere är ett extra guldkorn. Res hit, du med! Bor gör du med fördel på det prisvärda boutiquehotellet Munira Bed & Breakfast. Äter gör du länge, länge på Ombre Rosse med ett glas prosecco i hand.

#4 Förälskad i en ny stad – Budapest

I juni upptäckte jag både ett nytt land och en ny stad: Ungern och Budapest. Och som jag föll. Det var en pressresa där vi fick uppleva allt från slottsbesök och ett ungerskt Skansen till en flygtur med Cessna och Budapest by night. Jag kommer garanterat att återvända! Här är fem skäl att älska Budapest.

#5 Magisk midsommar på Stora Karlsö

Jag och min familj har inte längre kvar vårt sörmländska sommartorpI stället återvänder vi gång på gång till ett annat sommarparadis: Stora Karlsö utanför Gotland. Här firade vi midsommar i år, vid hoppande sillgrisslor, bråddjupa stup och Sveriges vackrast belägna (?) dass.

#6 Mitt livs häftigaste musikfestival – Colours of Ostrava i Tjeckien

I juli var det dags för nästa pressresa, som gick till Tjeckien. Denna gång blev det bara tågbyte i Prag, där jag tidigare firat jul, och fortsatt färd österut.

I Ostrava fick jag uppleva en musikfestival utan dess like. Mat, musik och människor i ett före detta industriområde, omgjort till en gigantisk upplevelse för alla sinnen. Dessutom fick jag stå längst fram i pressdiket på konsert med ett av mina favoritband!

#7 Att resa med resebloggare

Om du inte har gjort det, gör som jag: Res med en resebloggare! Särskilt om du är en själv. Sällan har jag haft så roligt, med allt från nördiga samtal kring bildredigering till galna upptåg och skratt i kvadrat. Här kan du läsa mer om hur det är att resa med resebloggare, något jag gjorde två gånger i år: till Ungern och Tjeckien.

#8 Strandparadis på Sardinien

I augusti var det dags att bocka av ett land på min bucket list: Sardinien. Tillsammans med familjen utforskade jag denna italienska ö för första gången. Att resa mitt under Europas industrisemester kan ha sina nackdelar, då vissa stränder gav öns namn en bokstavlig innebörd: Folk låg packade som sardiner. Men så här hittade vi de bästa badplatserna på Sardinien!

#9 Hemliga parker och barer i New York

Hösten kom och jag fick återse mitt älskade New York. Det var en kortare resa denna gång men nog hann jag med två av mina favoritintressen: upptäcka hemliga barer och hemliga parker. Läs ännu mer på min blogg om New York!

#10 Guldkorn i Strängnäs, Stockholm och Göteborg

Slutligen ska vi inte glömma att även små resor är guldkorn. Ja, även att stanna på hemmaplan. Under året har jag besökt Göteborg ett par gånger, bland annat med en oförglömlig jazzlunch. I Stockholm såg jag Kodaline på Berns och i Strängnäs bjöd jag på en vacker vinterpromenad.

Hur såg ditt reseår ut? Berätta gärna så länkar jag!

Fler bloggare som gjort en årsresumé för 2016:
Louise i Turkiet
People in the Street
155 cm utmanar världen
Come Fly with Me
Fantasy Dining
Matochresebloggen
Traveler’s Edition, Dryden.se

*Fotnot: Travel on a Cloud är tidigare namnet på Other Bites of the World, innan min New York-blogg och min allmänna reseblogg slogs ihop till denna blogg 2018.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

22 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
7 years ago

Stort tack! Ja, det var ett riktigt minnesvärt år och även detta ser (hittills) ut att bli bra. Jag hoppas också på fler tillfällen att få träffas! Hoppas även ditt år blir fint.

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tusen tack, Marina! Ja, vilket år det var. Underbara minnen. Ursäkta sent svar men jag såg konstigt nog inte denna kommentar förrän nu.

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Sent omsider: Tusen tack, Lena! (Såg inte denna kommentar förrän nu, konstigt nog.)Ja, det var ett fantastiskt år och jag är så glad att du följer med mig i bloggosfären.

Önskar även dig ett fantastiskt år med resor 2017!

Marina
7 years ago

Ett härligt år och grattis till de fina utmärkelserna!

Fantasy Dining
7 years ago

Ett händelserikt år med massa härliga resor. Hoppas att 2017 blir ett ännu bättre resår och fler tillfällen att träffas 😉

Lena i Wales
7 years ago

Vilket härligt år och grattis till utmärkelserna!
Roligt med en sammanfattning av året, det mesta känner jag igen från det gångna året,men något hade jag också missa.
Önskar dej en god fortsättning på ett nytt reseår!

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack så mycket! Ja, det blev ett bra reseår. Verkligen kul att vi kunde resa tillsammans. Bilden ovan väcker glada minnen! 🙂 Vilket fantastiskt reseår ni själva hade. Ska länka till er!

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack så mycket, Ditte för de fina och uppskattande orden! Ja, det blev ett fint år på många sätt när det gäller resebiten.

Tänk så berest du själv är! Verkligen roligt att du upplevt så mycket och likaså att du också gärna återvänder till dina favoriter.

Jag ska absolut läsa din sammanfattning och länkar så klart till den.

Haha, ja, det här med att skriva kort är inte lätt när man är entusiastisk och har mycket att berätta.

Jag önskar även dig ett fint nytt år. Självklart ses vi igen! Det får vi bara se till.

Kramar!

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack så mycket! Ja, det är så vackra platser. Roligt att ni också tycker det. Ha ett underbart 2017!

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack så mycket för de fina orden! Ska läsa ifatt hos dig också. Det tar sin tid att sammanställa sådana här inlägg, jag vet. 🙂 Jag önskar dig ett riktigt fint nytt år, vännen. Kram!

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack så mycket, Annika! Ja, det blev ett fint reseår. Önskar dig en god fortsättning på det nya året!

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack så mycket, Helena! Ja, visst blev det ett bra reseår fyllt av upplevelser. Underbart att hitta likasinnade genom bloggandet. Grattis även till dig för dina utmärkelser! Önskar dig ett fint nytt år.

Helena
7 years ago

Grattis till alla fina utmärkelser som du har fått under 2016! Ser fram emot att läsa om din kommande resa också. Och du har ju haft en otroligt fint reseår du med. Och visst är det roligt att resa med resebloggare!!

Ditte
7 years ago

Vilket härligt reseår. Och jag känne rnog som du att jag inte samlar på länder utan på upplevelser och åtrevänder gärna till platser där jag varit och tittar mer på dem. Jag vill ta in med hela kroppen och inte skynda vidare. Jättefina bilder och några resmål du besökt har jag också besökt, men inte under 2016. Sardinien, Budapest, Karlsö,Rom, New York, Strängnäs och nu i nyår Göteborg. (Tittad ein på hotell Eggers…)Jag gläds med dig över de priser och utmärkelser du fått och extra roligt blir ju resan nu med Quatar och i deras businessclass. Så häftigt! Spännande att… Read more »

Annika/Resfredag
7 years ago

Så kul att läsa, hurra för 2016!

Liniz Travel
7 years ago

Jag jobbar på min!!!! Lite segt! Har svårt å begränsa nig men snart… vilket fantastiskt resår ändå! Så härliga resor ich vackra bilder!!!! Gott nytt år fina!!!! Kramar

4000mil
7 years ago

Stora Karlsö och Sardinien ser fantastiskt ut. Önskar dig ett gott 2017!

FREEDOMtravel
7 years ago

Vilket härligt reseår! Dessutom fick vi ju resa tillsammans, väldigt roligt!!! Grattis till alla utmärkelser och önskar ett Gott nytt rese- och bloggår! Vi hade också ett bra reseår med tio utlandsresor, väldigt centrerade till Kroatien (3 ggr), Polen (2 ggr) och Tjeckien (2 ggr) 😉

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack så mycket! Ja, det var ett härligt reseår. 🙂 Andra saker under året var inte lika bra men dessa bortser vi ifrån nu när det är nya tag! Ni har verkligen haft ett härligt reseår själva. Det är alltid lika kul att läsa dina rapporter. Önskar er ett riktigt gott nytt år! Kram

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack så mycket, vännen! Jag önskar dig detsamma. Ja, tänk så roligt att vi fick flera tillfällen att ses i år. Jag har lagt till länken till din resumé! Kram och gott nytt år! 🙂

Ama de casa
7 years ago

Vilken härlig lista att läsa! Grattis till så mycket kul 🙂
I år har vi rest väldigt mycket, både inom Spanien på en massa småturer, två kryssningar, en 10-dagars till Panamakanalen och den längre som pågår nu runt delar av Mellan- och Sydamerika. En biltur från Las Vegas till New York hann vi också med däremellan.
Visst är det livet, det där med att resa. Livet och livat 🙂
Ha en riktigt fin nyårsafton och ett GOTT NYTT ÅR!
Kram

Eva - People in the Street

Vilket härligt resår och flera tillfällen för dig och mig att träffas 🙂 Jag har skrivit om mitt bloggår med resor och lite annat.
Ha ett fint slut och ett gott nytt min vän 🙂