Så hittar du bästa priset på flyget till New York – Momondo Flight Insight

I samarbete med Momondo

Photo: Anna Ström Åhlén.

Hur gör man för att hitta bästa priset på flyget till New York? Säkert har du suttit och surfat på olika sökmotorer och undrat: När är priserna egentligen lägst? Och hur långt före resan ska man boka?

Nu finns det ett enkelt sätt att få insikt i vad som påverkar flygpriserna till New York. Som jag berättat tidigare, brukar jag boka alla mina New York-flyg via resesöksajten Momondo. Men precis som de flesta, har jag velat ha en ännu större överblick.

Lösningen heter Momondo Flight Insight tool, en extra finess som jag själv precis har upptäckt och gärna vill dela med mig av. Men vad är det och hur fungerar det?

Låt oss titta på ett par exempel, med Momondo Flight Insight tool (flyginsikt):
1. Att flyga från Stockholm till New York
2. Att flyga från Göteborg till New York.

Bästa priset på flyget från Stockholm till New York

Jag börjar med att söka på avresa från Stockholm, Arlanda till New York, onsdagen den 21 oktober 2015. Hemresa måndagen den 2 november. Resultaten delas nu upp i tre kolumner, där jag kan välja mellan den ”billigaste”, ”snabbaste” eller ”bästa” resan. Den bästa visar sig kosta 3 342 kr/person och innehålla en mellanlandning per resa.

Låt säga att jag är flexibel med mina avresedagar och tider. Måste jag då göra om sökningen och bara prova mig fram? Nej, det är nu finessen kommer.

Ovanför stapeldiagrammen finns en länk: ”Flyginsikt för Stockholm till New York” (Momondo Flight Insight tool). Jag klickar på den och får då upp följande bild:

Plötsligt blir allt otroligt överskådligt. Klart och tydligt, i ett cirkeldiagram, ser jag nu vad som påverkar flygpriserna till New York på denna rutt – och i vilken mån. Dessutom kan jag klicka upp varje del som en egen sida.

Här är de variabler som påverkar flygpriset för en resa från Stockholm till New York:

1. Flygbolag.
2. Säsongsvariationer.
3. Dagar till avgång.
4. Dag i veckan.
5. Tid på dagen.
6. Flygplatser.

Som diagrammet visar är det främst flygbolag, säsongsvariationer och dagar till avgång som påverkar priset, för flyget från Stockholm till New York.

Den billigaste tiden på året att resa är november och mars, och dyrast är augusti och juli.

Lägsta priset får jag 60 dagar före avresan, enligt sökresultatet.

Att resa på en onsdag är billigast, medan en lördag är klart dyrast.

Det lönar sig också rejält att resa kvällstid från Stockholm, jämfört med på morgonen.

Den billigaste rutten till New York är Bromma – JFK visar diagrammet.

Det bästa flygpriset ger LOT Polish Airlines, i motsats till IcelandAir.

Nu är det bara att välja vad som ska styra! Vid närmare eftertanke kanske jag nu väljer november i stället för oktober, som jag först tänkt. Jag avvaktar nog också med att boka till det är ungefär två månader kvar. Helt enligt tipsen i cirkeldiagrammet.

Photo: Anna Ström Åhlén.

Bästa priset på flyget från Göteborg till New York

Så var det dags att titta på flygpriserna från Göteborg, genom Flyginsikt för Göteborg till New York.

Här är de variabler som påverkar flygpriset för en resa från Göteborg till New York:

1. Säsongsvariationer
2. Tid på dagen.
3. Flygbolag.
4. Dag i veckan.
5. Dagar till avgång.
6. Flygplatser.

Som diagrammet visar är det främst säsongsvariationer, tid på dagen och val av flybolag som påverkar priset.

Den billigaste tiden på året är november och februari, och den dyraste är augusti och juli.

För en resa från Göteborg till New York, är de billigaste flygbolagen Norweigan, Finnair och Air France.

Du gör också en bra affär om du flyger till La Guardia, i stället för Newark eller JFK.

Billigaste dagen att resa på är en onsdag och dyrast är lördag, tätt följd av söndag.

Om du kliver ombord på planet på morgonen, sparar du också betydligt mer än om du gör det på övriga tider.

Hur fungerar det här då? Jo, Momondo Flight Insight tool är en algoritm som baseras på miljontals sökresultat med flygpriser. Och det tackar vi för!

Eftersom jag brukar kunna vara ganska flexibel med mina resor till New York, kommer nu bokningarna att underlättas betydligt. Jag brukar vara allra mest intresserad av direktflyg men givetvis inte till vilket pris som helst.

Photo: Anna Ström Åhlén.

Genom att skräddarsy efter ”rätt” säsong, flygbolag, tid i veckan, tid på dagen, flygplats och antal dagar till avresa, kan jag nu få det bästa priset till New York. I alla fall det som är bäst för mig.

För mig är det dock ännu inte dags att boka nästa New York-resa. Jag har ju nämligen redan biljett – närmare bestämt till mitten av juni. Längtan är bara förnamnet!

När är det din bästa tid att åka till New York? Surfa till Momondo för svar!

Enjoy!

PS. Du är också välkommen att gilla den här New York-bloggen på Facebook, för ännu mer inspiration och tips.

Denna artikel är publicerad i samarbete med Momondo. Alla rekommendationer är mina egna.

Foton: Skärmdumpar från min Ipad om inte annat anges.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
8 years ago

Tack så mycket, Annika! Vad glad jag blir.

Annika
8 years ago

Vilken bra och proffsig info Anna!

Anna Ström Åhlén
8 years ago

Tack så mycket, Lena! Ja, det var lite pyssel med skärmdumparna. 😉 Lärorikt för mig med dock. Jag kan verkligen rekommendera Momondo, då jag bokat alla mina resor de senaste åren via dem. Ha det fint, du med!

lenaiwales
8 years ago

Har inte använt Momondo, men verkar bra sight. Verkligen mycket jobb du lagt ner för användbar information. Tack!
Ha det bra!

Anna Ström Åhlén
8 years ago

Vad kul att höra att du också använder Momondo. Smart också att boka en paketresa så som du gjorde!

Kattas Betraktelser
8 years ago

Även jag har funnit förträffligheten med Momondo. Förra året tjänade jag 100 kr på våra biljetter till Florida, på köpet valde jag till 2 hotell nätter, dvs paketresa och då blev biljetten konstigt nog billigare än enbart en reguljär utan hotell. Att vi sedan bara sov en natt gjorde liksom inget för oss.