Världens fräschaste offentliga toalett ligger i New York – och är gratis


Är du i nödig i New York? Se till att vara det nära Bryant Park. Då kan du gå på världens (!) renaste offentliga toalett, med blommor, marmor  och klassisk musik. Helt gratis!

Offentliga toaletter är inte direkt kända för att vara i renaste laget. Inte billiga heller. Men här är ett undantag som inte går av för hackor.

I Bryant Park finns ett Public Restroom som faktiskt utsetts till världens fräschaste offentliga toalett. I alla fall enligt Virtual Tourist.

Här görs allt för att dölja de mindre trevliga sidorna med ett toalettbesök. Det städas frenetiskt och såväl handfat som toalettrum fullkomligt skiner! Det finns också alltid personal på plats, för yppersta servcie. Kanske behövs lite doftsprej, mer toalettpapper eller tvål? Det ordnas pronto.

Vackra blomsteruppsättningar pryder såväl entré som handfat och ur högtalarna strömmar klassisk musik.

Handfaten av marmor och golven av mosaik leder tankarna till lyxhotell, såsom The Plaza och Waldorf Astoria. Och mycket riktigt är det dessa miljöer som varit förebild. Toaletterna i den 95-åriga byggnaden renoverades år 2006 och kalaset gick på 200 000 dollar.

Foto: Anne Helmond.

Inte är det någon direkt kö heller, åtminstone har det inte varit det vid mina besök. Jag har faktiskt aldrig någonsin besökt en sådan fräsch toalett – och definitivt inte en offentlig sådan.

Märkligt nog är ett besök här helt gratis! Självklart passar du också på att besöka själva parken, som är en riktig oas i New York.

Blomsteruppsättning vid toaletterna i Bryant Park. Foto: Anne Helmond.

Den speciella toalettbyggnaden, som också är mycket vacker utifrån, hittar du i nordöstra hörnet av Bryant Park, närmare bestämt på East 42nd Street.

Enjoy!

PS. Vill du har ännu mer tips och inspiration om New York? Du är också välkommen till Facebooksidan för New York-bloggen och Instagram där jag heter @newyorkmybite.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
8 years ago

Visst är det så! Detta gjorde mig faktiskt riktigt förvånad – och imponerad. Du får planera in ett besök vid din nästa resa. 🙂

Aniika
8 years ago

Oj, man tror knappast att det finns något som heter "gratis" längre, allra minst i NY! 🙂

Anna Ström Åhlén
8 years ago

Ja, verkligen! Det förvånar mig att jag inte upptäckte toaletten förrän under senaste resan, jag som har varit så mycket i Bryant Park. 😉

www.marvelicious.blogg.se

Det var minsann en speciell toalett, kul med såna överraskningar! 😀