B Cup Café – café med wifi, street art och den godaste salladen någonsin

Plötsligt händer det: Man hittar det perfekta caféet i New York! Ett café som inte bara är okej utan helt enastående, och något man gärna återvänder till.

Ett sådant ställe är B Cup Café, East Village Coffee ShopJust detta område kallas Alphabet City, eftersom avenyerna här har bokstavsnamn som A, B och C. Det är ett så kallat ”up and coming neighborhood” som för inte så länge sedan var lite skumt. Men nu blommar det, med den ena läckra restaurangen efter den andra. Avenue C har till och med gjort sig ett namn som den ultimata bargatan.

Godaste salladen i New York

B Cup Café erbjuder både fri wifi och den godaste salladen jag någonsin ätit! Hit hittade jag en varm junikväll, då jag ville äta en enkel middag och samtidigt jobba en stund.

The Summer Salad, som rekommenderades av personalen, består av rödbetor, getost, avokado, tranbär och valnötter. Otroligt fräscha råvaror och en fantastisk kombination. Jag var kort sagt lyrisk.

På B Cup Café sitter man gärna i timmar, med sin dator, surfplatta eller mobil. Fri wifi ingår och du behöver inte känna dig knasig om du kommer ensam. Faktum är att de flesta gästerna just vill jobba eller plugga ifred.

De mysiga sofforna måste du dock lägga beslag på i god tid. Själv satt jag vid fönstret, vilket också gav möjlighet till folkspaning. Och redan efter några dagar var jag tillbaka igen, denna gång i sällskap med min man.

Vi beställde kaffe och bagel, vilket återigen blev en fullträff. Gillar du kaffe med mjölk är det onödigt att beställa en dyr caffelatte. Flera uppställda termosar gör det möjligt att själv komplettera en ”vanlig” kopp kaffe. Ett stort plus för att det finns sojamjölk för oss laktosintoleranta.

Ett café med graffiti och street art 

Extra krydda ger caféets läckra utformning i med gatukonst och graffiti, något som märks både på menyn och fasaden utanför.

Det går också bra att beställa hemleverans från caféet, liksom catering. Men själv tycker jag att ett besök på plats måste upplevas.

Så hittar du hit: Adressen är 212 Avenue B, vid East 13th St. Se Google Maps nedan.

Shoppa på outlet vid Union Square

Före (eller efter) besöket tar du förslagsvis en promenad till Union Square, för att shoppa loss på outlets som Burlington Coat Factory och DSW eller bokhandeln Barnes & Noble.

Enjoy!

PS. Fler New York-tips finns på min Facebooksida för New York – My Bite of the Big Apple. Välkommen att gilla och följa!

Samtliga foton: Anna Ström Åhlén.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
8 years ago

Tack för tipset! Den kombinationen lät spännande. Angående salladen i New York, så tror jag säkert att de hade kunnat fixa den utan rödbetor också. 🙂

Marvelicious
8 years ago

Rödbeta pallar jag tyvärr inte, men avokado och nötter i sallad är bland det bästa jag vet!! 🙂 Har hittat på en egen favorit-salladskombination som består av bl.a avokado, salta jordnötter och vindruvor – tycker smakerna passar så bra tillsammans <3

Anna Ström Åhlén
8 years ago

Haha! 🙂 Du får säga att du måste ha den speciella dressingen till, den som man bara kan identifiera på plats. Ha det fint!

lenaiwales
8 years ago

Den salladen vill jag ha, sa jag till min man och visst hade han ett bra svar, ja då är det väl bara för dej att göra den! Inte svaret jag hoppats på!!!
Ha det bra!