Höstlista 2020 – tankar och planer

Hösten är här på allvar och det är dags för en höstlista! Hur var sommaren och vad är på gång framöver? Häng med på TravelAnnas svar.

Listor gillar vi, eller nåja, i alla fall jag. De är roliga att skriva och läsa, samtidigt som de ger en lite djupare inblick i skribentens tankar och synsätt på livet.

Jag hittade en lockande höstlista hos mina bloggkollegor och vänner FREEDOMtravel och hakar på. Då kör vi!

Känner du dig klar med sommaren?

Svaret är nog både ja och nej. Klar med sommaren blir jag aldrig eftersom det är min absoluta favoritårstid. Ja, visst uppskattar jag, som de flesta, att vi har olika årstider men sommar vinner alla dagar i veckan. Som tur är, tycker jag också mycket om hösten, ja till och med november som jag tycker får oförtjänt mycket hat. Däremot ser jag inte fram emot vintern men det är en annan (och mer isande) historia.

Hur såg din höst ut för ett år sedan?

I början av oktober år 2019 var jag i Grekland! En helt underbar resa som förlängde både sommarkänslan och batteritiden hos min själ. Jag och yngste sonen njöt av sol, bad, god mat och underbara naturupplevelser i grekiska Sivota. Ett minne för livet!

Hur såg din höst ut för fem år sedan?

Oj, måste tänka … För fem år sedan, hösten 2015, stannade jag i New York extra länge. Det var på senhösten, då jag fick uppleva allt från sprakande höstfärger i Central Park till kulinariska utflykter i Brooklyn.

Vad var bäst och sämst med sommaren?

Bäst med sommaren 2020 var att det blev riktigt fint väder till slut. När jag och familjen besökte Höga kusten, fick vi flera dagar med högsommarvärme och fantastiska naturupplevelser. Sämst var att jag bröt ena armen. Ganska så onödig grej att (ofrivilligt) sätta på att göra-listan.

Vad blir ditt mest användbara plagg i höst?

Jag är en kepstjej! En keps/mössa är väl egentligen en accessoar men för mig också ett plagg. Så fort temperaturen sjunker åker yllemössan i kepsmodell på. Snyggt och passande till varje outfit, särskilt om man har en ”bad hair day”. Självklart ligger det en hel hög med olika varianter i min hallgarderob, flera inhandlade i New York.

Vad för kultur har du tänkt konsumera i höst?

Jag hoppas hinna läsa fler romaner! Högen med olästa böcker växer och växer på grund av tokmycket jobb i mitt företag. Läsa på både dagarna och kvällarna orkar man inte alltid med. Vi har precis renoverat vårt bibliotek här hemma (ja, vi har ett rum som kallas så). Trägolvet är framtaget och väggarna målade, dock inte av oss utan av hantverkare. Här ser jag fram emot att packa upp och ställa in alla böcker i bokhyllor igen. Och självklart börja beta av läshögen! Filmer och musik fyller också min tillvaro. Musik går det förresten inte att leva utan, say no more.

Kommer du att boka en utlandsresa i höst?

Nej, år 2020 blir året då jag stannar hemma, här i Strängnäs. Även om resesuget är stort så har jag förlikat mig med tanken och accepterat läget. Nu ”sitter jag still i båten” och hoppas pandemin snarast drar dit pepparn växer (eller ännu längre bort).

Vårt nyrenoverade, ännu ej färdigmöblerade, bibliotek.

Vilka är dina mål i höst och vad ser du mest fram emot?

Jag har inga specifika mål i höst. Tvärtom vill jag försöka ta varje dag som den kommer. En sak borde jag dock göra: Se till att ha mer fritid. Jag älskar mitt jobb och tar lätt på mig så mycket att det blir sena kvällar framför datorn i stället för ovannämnda kulturkonsumtion.

Mest av allt ser jag fram emot att få ordning här hemma. Pyssla och inreda efter en ganska omfattande renovering av tre av våra tio (!) rum.

Hur ser din höstlista ut? Berätta gärna!

Foton, överst: Simon Ström; bilden på mig i keps: Anders Ström. Övriga foton: Anna Ström Åhlen.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
FREEDOMtravel
3 years ago

Vad kul att du hängde på! Och vilket vackert rum, ert bibliotek!!!

Lena i Wales och Spanien

Roligt att läsa dina tankar och planer.
För mig känns tiden så osäker.
Längtar otroligt till Sverige och familjen, det är mitt stora mål, men vet inte när det blir verklighet.
Så fint hus och inredning du har, vackert!
Sköt om dig!

Cornelia - Lite mera rosa

Härligt att läsa din lista. Min finns här:
https://litemerarosa.com/2020/10/01/hostlistan-2020-och-sommaren-vi-for-alltid-bar-med-oss/

Och så är jag helt golvad av ditt bibliotek. Så vackert 😍

Ann
Ann
3 years ago

Men alltså, hur fint bor inte du?! 😀
Kan vi inte få en house-tour?