New York i april

Hurra, nästa New York-resa är bokad och New York-nörden har frid i sinnet! Den går i april nästa år, när körsbärsträd och magnolia blommar. Men varför har jag bokat just då? Här är mina skäl att resa till New York på våren.

”Hallå, det är ju höst nu?!”, kanske du invänder. ”Varför inte resa till New York på hösten?” Jodå, det vill jag också rekommendera. Du som följt mig ett tag vet att jag (så gott som) varje år gör en höstresa till New York. Det finns många skäl till det, som kvardröjande värme, färgsprakande träd och färre turister.

Men nu var jag ju ganska nyligen i New York (i juli). För att få ihop det så kallade livspusslet har jag alltså valt att resa i vår nästa gång. Sedan skadade det ju inte att SAS hade en lågpriskampanj. Direktflyg från Arlanda till Newark, tur och retur, inklusive bagage för 4 001 (!) kronor, det är ett riktigt bra pris.

Alltså, det där glädjefnattet man får när bokningen gått igenom! När man vet att nu, nu, nu börjar nedräkningen. Om du också är en New York-nörd, då vet du … Känslan är euforisk! Dessutom är ju väntans tid knappast tråkig. Att längta och planera är för mig en viktig del av reseupplevelsen. Sedan innehåller livet självklart många andra och viktigare saker än resor. Men att ha den där kommande vistelsen puttrande i bakgrunden, på sparlåga, det sprider väldoft och ger livet en extra krydda; så är det ändå.

Tio anledningar att resa till New York på våren

Men varför välja en New York-resa i april? Här är tio bra anledningar:

1. Det är utanför de största turistsäsongerna (jul och sommar).
2. Våren kommer oftast tidigt, visserligen nyckfull men med chans på skön värme. Packa smart!
3. Den skira grönskan gör sig så bra mot stadens byggnader, såväl glas och betong som sandsten och tegel. Särskilt mot de slitna och lite ruffiga, de med flagnad reklam från en svunnen tid.
4. Central Park är ett spirande hav av blommor.
5. Uteserveringarna öppnar. Njut av en kaffe i vårsolens glans, varför inte på Lafayette som i Paris.
6. Takterrasserna öppnar (utom de med infravärme som har öppet året om). Njut av rooftopjazz med en drink i hand!
7. Street art får ett uppsving, med nya spännande projekt.
8. Påsk- och hattparaden på Femte avenyn blir en njutbar syn, om du tajmar in New York vid påsktid.
9. Uppdatera sommargarderoben med unika plagg som inte finns hemma. Ja, du kan shoppa prisvärt i New York även om dollarkursen är hög.
10. Smorgasburg flyttar utomhus, matmarknaden som utnämnts till ”The Woodstock of Eating” av Sunday Times.

Sist men inte minst: New York City sjuder av våryra, som de flesta platser utan värme året om. Spana in eventkalendrar, njut av folklivet och det faktum att du faktiskt är i världens bästa stad. <3

Enjoy!

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Emma, Sol som sol?
4 years ago

Ja det låter verkligen som att du ser fram emot detta. Konstigt vore det ju så klart annars med en blogg som din. Hehe!

Ofta är väl våren något sjusärdeles på de flesta ställen just för att det är inte så fullproppat, det mesta är rent och skirt, folk är förväntansfulla …

Åker du själv eller har du någon med dig?

Ama de casa
4 years ago

NY är verkligen en helt fantastisk stad – alla årstider! Tyvärr blev ju vårt besök där nu senast alltför kort, man jag tackar ännu en gång för tipset till Bushwick – en härlig upplevelse 🙂