The Grange Bar & Eatery i Harlem

Tegelväggar, tenntak och trivsam stämning. Det hittar du på The Grange i Harlem. För att inte tala om den goda maten och inte mindre än 16 ölsorter på tapp. 

Det har sina fördelar att känna folk som bor i New York. Då hittar man nämligen till ställen som kanske inte är självklara i turistguiderna.

Under mina senaste New York-resor har jag varit en hel del i Harlem och därför är det nu dags för ännu ett tips därifrån. Vi beger oss alltså till Upper Manhattan och närmare bestämt Hamilton Heights.

The Grange är en restaurang för lunch, brunch eller middag. Det går också bra att komma hit för en matbit på nattkröken, då de har öppet efter midnatt.

Mitt besök innebar resans sista måltid innan det var dags att åka till flygplatsen. Lite smådeppigt förstås, så som ett farväl beställde vi rosa bubbel. Stämningen höjdes sedan ytterligare när hamburgaren kom på bordet. Jag medger att jag inte hade särskilt höga förväntningar, efter att ha ätit på ställen som New York Burger och DBGB. Men denna hamburgare: Åååh!

Riktigt god var min beef burger, som dessutom låg snällt inbäddad i glutenfritt bröd (på min egen begäran.) Det är en konst att lyckas med sådant bröd, och det ska man veta att alla inte gör. Men The Grange får guldstjärna i kanten.

Vi kom precis när restaurangen öppnat för dagen, om du undrar varför det ser lite tomt ut. Men vid måltidens slut började lokalen fyllas upp och jag tvivlar inte på att det stämmer, det de berättar på sin sajt: Här samlas alla typer av människor i alla åldrar, oavsett om de är 21 eller 81.

Baren är en avdelning för sig, i dubbel bemärkelse. Här lär de vara fenor på att blanda cocktails, men det testade vi inte denna gång. Öldrickare kan också höja sin sejdel i en skål för att det finns hela 16 ölsorter på tapp!

Den som gillar läcker inredning kan sno med sig idéer hem, som pynt med gamla leksaker och lantbruksredskap. Lampan i taket skulle jag gärna själv vilja ha, tack så mycket.

Om du är nyfiken på vad som mer finns på menyn, så kan jag berätta att det är allt från Wild Mushroom Tagliatelle till Short Ribs Spring Rolls och Blackened Salmon Cake.

Bäst är förstås att du kollar själv, både meny och smaker. The Grange Bar & Eatery finns på 1635 Amsterdam Avenue, mellan 140th Street och 141th Street. Se kartan nedan. Boka bord? Inte till lunch kanske (det gjorde inte vi) men till middag, absolut.

Enjoy!

PS. Någon selfie av mig? Nej, inte den här gången (heller). Men om du är nyfiken på vem som skriver den här bloggen, så kika in på sidan Om mig

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
6 years ago

Hej Amanda!

Vad roligt att du uppskattade tipset! Fler Harlemställen hittar du via etiketterna i bloggens webbversion. Bra idé att utforska denna del av Manhattan lite mer. Ni kommer verkligen inte att bli besvikna! 🙂

Anonym
Anonym
6 years ago

Hej Anna,

Va kul med lite tips från Harlem! Lät trevligt, så det ska jag ha i tankarna inför vår resa i vår. Ha inte nån erfarenhet av Harlem, men vi funderar på att utforska det lite nästa gång.

Amanda

Anna Ström Åhlén
6 years ago

Tack så mycket, vad glad jag blir! Jag älskar också ställen med tegelväggar. Skulle vilja en hemma också. 🙂 Pastan lät verkligen delikat och jag vågar nog tro att de har den som glutenfri också.

Ha en jättefin fredagskväll!

Anna Ström Åhlén
6 years ago

Tack, vad roligt att du gillade restaurangen! Ja, vissa ställen har verkligen "det". Och alla som har glutenfritt får plus i min bok. 🙂 Du är alltid välkommen med frågor när det blir dags för NY (inte "om"), hihi … Du måste bara dit.

Kram och ha en fin fredagskväll!

Wilda
6 years ago

"Wild Mushroom Tagliatelle" lät ju inte helt fel! Mums! Och restauranger med tegelväggar har jag en svaghet för oavsett vart. Fint inlägg!

Biggeros.blogg.se
6 years ago

Vilket hemtrevligt och orginellt ställe. Där hade jag absolut trivts. Bra att de även har glutenfritt bröd!!
Det gäller verkligen att känna till någon som kan ge tips om bra restauranger och andra saker. Nu har ju jag alltiď dig som jag kan fråga om det blir en resa till NY// kram

Anna Ström Åhlén
6 years ago

Tack, vad kul att du gillade tipset! Jag vågar nog lova att du inte kommer att bli besviken, vare sig på New York eller restaurangen. 🙂

Marina
6 years ago

Sådärja, ytterligare ett ställe att lägga på minnet inför en eventuell framtida New York-resa.