Höstminnen från New York

Det är höst i New York och den pågår utan mig. Därför finns inget annat att göra än att se tillbaka. Jag har ju faktiskt varit där förr, många gånger.  Låt oss resa i tiden till några andra år med höst i New York!

New York, hösten 2013:

På självaste födelsedagen landade jag i New York, i oktober 2013. Det var bara sex månader sedan min senaste resa, men lyckan var lika stor som vanligt!

Denna gång skulle jag bo i Jersey City, en riktigt positiv upplevelse! Bara fyra minuter (!) under Hudson River tar tåget hit, där man dessutom har den bästa utsikten över Manhattan.

Min hyresvärdinna var helt fantastisk. Vid ankomsten väntade ett födelsedagskort på köksbänken, och dessutom ett erbjudande om att följa med på fest. Detta fast vi aldrig ens hade träffats! Hennes lägenhet kändes lyxigare än det bästa hotell, och från vardagsrummet såg man till och med Freedom Tower. Att bli hungrig var inga problem. Läckra Hudson Greene Market fyllde på både kylskåpet och magen.

Ett stenkast bort, också i Jersey City, bodde en nyfunnen väninna till mig. Vi hade känt varandra länge via Twitter, och denna resa skulle vi första gången ses IRL. Även detta blev en lyckoträff! Det blev många och långa samtal, galna äventyr i New York-natten och underbara båtturer på floderna. För att inte tala om alla skratt. Eh, det där med ”stenkast” var kanske en sanning med modifikation? Hennes hyresvärd var knappast den första att locka med raderna ”Minutes from Manhattan!”. Exakt hur många minuter förtäljde nämligen inte annonsen …

New York, hösten 2014:

New York-resan i oktober 2014 var speciell på flera vis. För det första skulle jag fira en mycket speciell födelsedag och vilken är bästa platsen för det, om inte New York? För det andra skulle jag äntligen få uppleva staden med min resebloggarvän Eva, som är lika New York-nördig som jag. Om hur vi möttes kan du läsa här. Bästa exemplet på vänskap i cyberåldern!

I New York får man vara lite wild and crazy! Här med långhårig peruk som fick killarna att fråga ”How’re YOU doin’?” på bästa Joey-manér … 😉

Hur blev då denna New York-resa? Jo, alldeles, alldeles underbar. Galna upptåg, skratt, god mat och enastående fotovyer. Min födelsedag blev också ett minne för livet. Jag hade rätt: Det är svårslaget att fira födelsedag i New York. Kika in via länken för tips inför egna födelsedagar!

New York, hösten 2015:

I november 2015 njöt jag av min längsta New York-vistelse hittills. Det blev ett par härliga veckor, då jag mötte allt från sommarvärme till riktig julstämning. New York i ett nötskal! Vistelsen började i Harlem, hos en väninna, för att sedan fortsätta i Brooklyn.

I Williamsburg delade jag lägenhet med en annan kompis, i en före detta butikslokal (!) med oerhört läcker inredning. Vi hade båda lika dåligt lokalsinne. Ja, hennes var kanske till och med lite sämre … 😉 Men likväl lyckades vi ta oss runt på återigen minnesvärda äventyr. Skrattanfallen avlöste varandra och vi lärde oss väl lagom till hemresan vilken tunnelbaneuppgång som var närmast.

Att se Central Park i sprakande höstfärger var en närmast himmelsk upplevelse! När jag sedan väntade på bussen hem mot flygplatsen, bjöd staden på skridskoåkning i 25 graders värme. Only in New York …


New York, hösten 2016:

Hösten 2016 var jag och maken i New York och tillbringade några mysiga dagar i South Seaport.
Hotellet var riktigt bra och ett jag gärna skulle återvända till, nämligen Fairfield Inn by Marriott.
Faktum är att vi skulle ha bott här igen om vår New York-resa våren 2020 inte hade blivit inställd.

Vi utforskade en hemlig park och en bar med tidsresa, och njöt av en tidig morgonpromenad på Brooklyn Bridge. Tyvärr slutade resan inte bra, då jag dels var sjuk, dels hade oturen att råka ut för en galen hyresvärdinna (obs, inte via Airbnb). Men det är historia nu.

New York, hösten 2017?

Nej, 2017 års höstresa blev inte av. Den var bokad och klar men fick till slut stanna i fantasin. Men det spelar ingen som helst roll. Annat kom i vägen, nämligen livet, då jag förlorade en älskad familjemedlem. Hösten blev den värsta i mitt liv och i det perspektivet är resor absolut ingenting.

New York, hösten 2018:

New York-resan hösten 2018 går till historien som en av de bästa någonsin! Åter upplevde jag staden med min kära vän Eva, som driver bloggen People in the Street. Vi bodde i en liten lägenhet i Little Italy, där kylan kröp genom väggarna men dit också dragspelsmusiken nådde om kvällarna. Där New Yorks själ var ständigt närvarande, i dofter, ljud och muralmålningar.

Det var oktober men vädret sade sommar. Till resan anslöt fler kära vänner: Evy och Helene, och tillsammans upplevde vi den perfekta dagen i New York. Ja, så perfekt att den fick en egen liten miniserie här på bloggen. In och läs om ”En perfekt dag i New York”, del 1: Brooklyn Heights, del 2: Luke’s Lobster och Brooklyn Bridge samt del 3: Besök på takbaren The Crown och middag i Little Italy.


En hel del härliga fotosejourer i West Village blev det också, där Halloweendekorationerna flödade i all sin prakt.

Nyfiken på fler bilder från Halloween i New York? Läs mer via länken, med häftiga (och lite morbida) spaningar under våra höstpromenader i New York.

Frukost på Café Select!

Jag på The Crown. Foto: Eva Sollén.

Ja, det var några höstar i New York genom åren. När jag började skriva det här inlägget var det med viss distans. Jag har ju vant mig nu. New York är bara ett minne just nu, en avlägsen dröm som jag inte vill rota för mycket i. Det är för plågsamt … Men nu, efter att ha skrivit detta: Jag längtar sååååååå! Kanske du med?

Enjoy!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Eva - People in the Street

Åh, vilket härligt inlägg! Ja hösten i New York är helt oslagbar och tänk att vi fått dela den upplevelsen med varandra på plats två gånger. Så himla roliga resor! Jag toklängtar också tillbaka och förhoppningsvis kan vi åka på ytterligare en gemensam resa till världens bästa stad!

Stort tack för länkningarna och ha det bäst!
Kram

Lena i Wales och Spanien

Vilket trevligt inlägg med vackra minnen från NY.
Roligt också att se Eva och dig tillsammans.
När jag läser detta förstår jag verkligen din längtan till ditt favoritställe.
Vilken konstig tid vi lever i! Bara att försöka göra det bästa, även om det ibland är motigt.
Kramar!